Můj zážitek roku: Emma, moje pokračovatelka
Ilustrační foto: pixabay.com

Můj zážitek roku: Emma, moje pokračovatelka

8. 12. 2015

Vážení přátelé, chtěla bych napsat o něčem, co se ještě nestalo, ale v brzké době se  stát má. Protože uzávěrka této soutěže je v polovině prosince, tak musím psát teď, nemůžu prostě čekat, snad všechno dopadne dobře, a já vám budu moc napsat více, hlavně toho radostného. Držte nám palce, pro mě zážitek neskutečný.

Již 47 let se u nás v rodině nenarodilo děvčátko, holčička, naposledy před 47lety dcera,my jsme si tolik přáli kluka, že jsme z holky byli trošinku zklamáni, ale jen trošinku, sice jsme měli připravené modré oblečky, bryndáčky i dudlíky a vše, co napovídá tomu, co za broučka leží v kočárku.

Za necelých 6 let přibyl k dceři syn,a spokojenost byla velká. Páreček a dost, ale hlavně kvůli mým zdravotním problémům. Život šel dál, děti vyrostly, vystudovaly, dcera se vdala a po šesti letech manželství, se jí narodila dvojčata, dva kluci.

Syn se hned po promoci oženil, a za rok se jim narodil první syn, do tří let druhý. Takže 4 vnuci, kluci jako buci, leccos jsem o nich už napsala ve svých článcích. Byla jsem spokojena,ale pořád mi něco ještě chybělo, ano, pochopili jste dobře, přece vnučka. Své vnuky velice miluji, ale...

Chodila jsem, loudila jsem, pomáhal mi s tím nejmladší vnuk, ale bylo to marné, bylo to marné. Samozřejně jsem přemýšlela i o tom, když starší vnuci dospěli a našli si partnerky, že by třeba? Ale vzhledem k jejich věku jsem ani nedoufala.

Pak se začaly dít věci, že kdybych to nezažila, tak bych si myslela, že jsem někde ve špatném filmu. Ale bylo to tak, jak píši. K nám do rodiny začaly přibývat holky, skoro neuvěřitelné, ale přibývaly.

Dcera po 25letém spokojeném manželství odešla k jiné ženě, že by to způsobily ty modré oblečky z dětství, a taky naše touha mít prvního syna? Já vím, blbost, ale kdo toto nezažil,nemůže pochopit.Nějakou dobu jsem se s tím nemohla srovnat, ale teď už považujeme její partnerku za člena rodiny.

Také k nám často zajde zeť, který už si našel novou ženu,nedávno jsem se s ní seznámila, a máme další mladé. Se zeťem jsem měla vždy pěkný vztah, a jsem ráda, že nás nezavrhl, ale on pomáhá i teď naší dceři, a to od sebe bydlí asi 100 km.  

Tak to jen na okraj, oba starší vnuci mají své partnerky, na začátku letošního jara přišla zpráva, že budeme prarodiči, nechtěla jsem tomu uvěřit, ale myšlenky mi šly všemi orgány v těle, a ta hlavní mě přímo pokoušela, co když to bude holka? 

Důležité je, aby dítě bylo zdravé a jeho rodiče taky.Jsou sice dost mladí, ale jsou ve věku, v kterém jsme byli my s mužem, když se nám narodila dcera. Pomůžeme, co je v našich silách,když bude třeba.

No, a že to bude holka, to je jisté, bude se jmenovat Emma, a já jí považuji za svou pokračovatelku, protože se má navíc narodit v době mých narozenin, teda asi za tři týdny. Možná až v Novém roce, ale co na tom záleží, takže ten nejlepší zážitek by měl teprve přijít, ale já považuji i ten jarní, když jsem se dozvěděla, že budu prababičkou, za ten nejlepší tohoto roku.

  

Soutěž "Můj zážitek roku" - Prožili jste hezkou dovolenou, narodilo se vám vnoučátko, našli jste si nové přátele? Nebo se vám letošek spíše nevydařil? Podělte se s ostatními čtenáři o nejsilnější zážitek roku 2015 a zpracujte jej jako příběh, glosu, báseň či fotoreportáž. Všechny soutěžní příspěvkyk budou slosovány, vítěz obdrží knihu Retro ČS2 od nakladateství JOTA.

 

Můj zážitek roku
Hodnocení:
(3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Ať žije Emmička! Jitko, sny dobrých lidí se plní..to je známá věc...:)) Ahoj!
Hana Rypáčková
Moc ti tu radost z vnučky přeji, Jitko. Naší nejmladší princezně už byl rok.
Jitka Chodorová
Děkuji Libuško, však já se na tu malou těším,hlavně,aby zdravíčko vydrželo,a mohla jsem jim být něco platná.
Jitka Chodorová
Děkuji všem za milé komentáře,Janě ,AlenceT., Zuzce, mé milé kamarádce Jarmilce, Alence V., také paní Marii, paní Hano Vám, máme to v rodině podobně, třeba můj tatínek, můj muž, i jeho sestra měli a mají narozeniny jeden den, nejmladší vnouček Ríšánek se narodil na Richarda, teda na svátek svého otce, a přijal i toto jméno, v souvislosti datumů a osudů, horoskopy jsou nevypočitatelné, a když jsem se dozvěděla, že malá Emma se má narodit 2 ledna, a já mám narozeniny 1.ledna, tak to člověka musí napadnout.Je to jakási výzva, a já nevěřím na náhody, takže doufám.Vám moc přeji zdravého potomka,a 27.1., třeba to taky vyjde, a když ne, nic se neděje.
Libuše Křapová
Jitko, vítám tě do klubu prababiček :-) Já sice pravnuka vyvdala, ale stejně je to radost. Tak hlavně ať je Emma zdravá :-) a dělá ti jenom radost :-)
Hana Čadová
Paní Jitko, moc hezky napsané. Také jsem byla zklamána, když se nám narodila holčička, protože každý říkal !to bude kluk"! Syn se narodil za 3 roky. Od dcery holčička se narodila stejný den, jak můj otec, bohužel vnučka pradědu nikdy neviděla. V roce 2012 jsem dostala od syna a snachy k narozeninám dáreček - narodil se ve stejný den jako já vnuk. A příští rok v lednu se opět rozroste naše rodina - prý to bude holčička. Jsem zvědavá, protože manžel se narodil 27. 1.
Alena Várošová
I já přeji skoro už začínající prababičce Jitce,nikdo nevíme,kdy nás to taky čeká,mnoho radosti,štěstí při narození holčičky pravnoučete,ať zdravá přijde na tento svět a celá rodinka oplývá zdravím,štěstím a spokojeností.
Marie Foltýnová
Dokud členů v rodině přibývá,je to vždy radostné.Ať už jsou to holčičky,nebo chlapci.Přeji,ať všechno dobře dopadne a malá Emma přijde zdravá na tento svět a roste Vám všem pro radost.
Jarmila Peerová
Je krásné,když je rodina soudržná a když se " do ní " rodí další děti.Přeji šťastné nastávající prababičce i malé Emmě šťastný život a hodně vzájemné lásky.
Zuzana Pivcová
Jsi, Jitko, férová žena a moc Ti přeji spokojenost a radost z pokračování rodu!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.