Prosincové proměny
FOTO: archiv autorky

Prosincové proměny

16. 12. 2015

Když se řekne prosinec, představíme si zimu, sníh, advent, předvánoční shon, pečení cukroví, spěch a s tím přicházející nervozitu, někdy stres. Každý to máme jinak a každý to prožívá po svém.

Letošnímu prosinci ale něco schází, a to je sníh. Co mu přebývá je déšť, mlhy, stále zamračená obloha, jen občas vykoukne slunce. Tráva je zelená jako na jaře, magnolie vypadají, že brzy pokvetou, no a co člověk? Copak mládí, tomu tohle nevadí, ale nás odrostlé bolí klouby, únava se také hlásí častěji.

Prosinec je posledním měsícem roku. Bývá to čas bilancování, co se během celého roku událo, co se povedlo, co se nepovedlo. Vzpomínáme na to hezké, co jsme prožili, chceme zapomenout na to nehezké, i když to také patří k životu a pomalu začínáme myslet na rok příští.

Přeji nám všem, aby nás potkalo v roce 2016, pokud možno mnoho hezkých zážitků a hlavně zdraví. Přeji nám, aby se svět umoudřil a lidé na sebe začali opět být slušní a konečně přeji všem krásné letošní Vánoce a bujarého Silvestra.

Zkusila jsem nafotit letošní prosincové proměny.

Hodnocení:
(2.8 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Proměny jsou opravdu den ze dne pestré. Mlha a slunný den, déšť, jen tomu sněhu se nechce...Ale nevadí .I na blátě budou hezké Vánoce.Všem je přeji na oplátku.
Eva Balúchová
Nadi,omlouvám se,je tam napsáno Brné.Mě bylo divný.Do Ústí jezdíme občas na Střekov k bratránkovi.Jinak znám z Ústí jenom Větruši.
Alena Tollarová
Hezké dny a trochu té veselejší modři na oblohu!
Marie Magdalena Klosová
Mám na rtech povzdech:"Už nic není,jak bývalo",ale to je tak babičkovské hodnocení,že na to rychle zapomínám a raději říkám:"Všechno je,jak má být".Klidné Vánoce a laskavý příští rok ! mm
Naděžda Špásová
Evi, to je foceno v Brné. To je čtvrť v Ústí nad Labem. Tam je to taky moc hezké.
Eva Balúchová
Západ slunce v Brně.V kterépak části Brna je to foceno? Pěkná fotka!Doufám,že se splní všechno co si i nám přejete.Všem přeji klidné vánoce.
Dagmar Bartušková
Naďo, přeji Vám krásné vánoční svátky a v novém roce 2016 vše nejlepší.
Naděžda Špásová
Míšo a Inko, i vám krásné vánoce. Já dám cigárko až večer. Zuzko, i vám děkuji a také přeji krásné vánoce.
Zuzana Pivcová
Teď zrovna jsem četla na internetu, že místo zimy se už hlásí místy jaro. Přeji vám všem hodně sil a jaro, jak a kdy má být. A Vám, Naďo, díky za rekapitulaci, přání a zvláštně hezké snímky.
Michaela Přibová
Naďo, také přejeme hezké vánoce a vše nej, nej v novém roce. Fotky jsou moc hezké. S radostí jsem si přečetla váš článek a pokuřuji :)) Míša a Inka

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...