Osudný útok na lednici ve dvě ráno
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org

Osudný útok na lednici ve dvě ráno

27. 12. 2015

Po neblahé zkušenosti z loňského roku, kdy mě už pětadvacátého chytil žlučník a protrpěl celé Vánoce v posteli, jsem si letos obžerství zakázal. Jsem přece dost starý na to, abych se dokázal udržet na uzdě.

A docela se mi to dařilo. Na Štědrý den jsem sice kapra se salátem nevynechal, ale dopřál si pouze malou porci a hlavně si odpustil obvyklou druhou dávku o půlnoci. K pití jen trochu piva po večeři a sklenku vína při rozbalování dárků. Žádný tvrdý alkohol.

Na Boží hod jsem byl ve formě – dopoledne procházka, pak lehký oběd (kousek krůty bez salátu), k večeři trochu ryby (opět bez salátu).

Problém začal na návštěvě mladých na Štěpána. Při výtečné svíčkové jsem neodolal a nacpal se osmi knedlíky. Vydatný oběd jsem zalil dvěma plzněmi, pak se začalo popíjet víno, ve čtyři zákusky, kávička a pak zase víno a dva, tři panáčky. Doma jsem už nevečeřel, bylo mi těžko, tak jsem šel brzy spát. Opět školácká chyba – probudil jsem se hlady ve dvě ráno a jako smyslů zbavený zaútočil na lednici. Dvě porce kapra a bramborový salát!

Co následovalo, si asi umíte představit. Celou neděli provzdychám v posteli (detaily nechci obtěžovat) a aspoň dva dny nebudu schopen cokoli pozřít.

Jsem nepoučitelný a selhal na celé čáře. Tak snad příště…

Veselé Vánoce!

 

Můj příběh Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Votíková
Za to celé mohou skřítci pokušitelé, naschválníčci zase schovávají věci. Znám, znám. A moc dobře... Hezký den.
Ladislav Vesecký
Pane Horáčku, když jsou Vánoční svátky, tak žádné omezování.
Jana Drobňáková
Nie žeby som bola škodoradostná, ale pobavila som sa na cudzom "nešťastí". Tak to býva. Hlavná vec, že ste to prežili bez návštevy pohotovosti. Držím palce nabudúce ...
Hana Rypáčková
Tak příště......
Alena Várošová
Pěkně popsaný článek na nepoučitelného pána.Ale zase bude dobře pane Horáčku.Já taky nedokážu odolat sladkostem,dám ke kávě talířek cukroví.Muž sní 3 kousky a já si beru jeden po druhém,až je talířek prázdný,No nezabil by jste mne?
Hana Šorejsová
Tomáši, velmi cením , jak jste to napsal. Dávám Vám pět hvězdiček a držím palce v uzdravení. Hvězdičky ponížila paní Doušková, ta umí dát antipatie najevo. Měl jste od žen po pěti. Ale Vy jste nad věcí stejně jako já. Hodně zdravíčka !
Jana Šenbergerová
Někdy ani silná vůle není moc platná. Naši přátelé jsou výbornými hostiteli, tak abychom je neurazili, sníme a vypijeme všechno, co dostaneme, i když občas riskujeme následnou těžkou noc. A to už servírují mnohem zdravější dobroty než před lety. :-) Svátky naštěstí tráví mimo bydliště, takže za případné trávicí potíže si můžeme většinou sami. :-) Cítím s vámi.
Eva Balúchová
Při čtení vašeho článku jsem dostala hlad.Jdu navštívit lednici,bohužel kapr už tam není.
Zuzana Pivcová
Také s Vámi soucítím. Stejnou chybu jsem udělala týden před vánoci, kdy jsme slavili v práci a pak jsem ještě byla o víkendu na návštěvě u velmi štědré hostitelky. Mé zažívání, zvyklé nyní už více jak půlroční kázni, mě hodně vytrestalo. V pondělí jsem si dokonce musela vzít v práci den volna.
Vladka Steinová
Dobrý večer, je po čertech těžké neodolat nástrahám lednice a obsahu v ní, ale pokud Vás zlobí žlučník, o kterém také mnoho vím, musíte se obrnit silnou vůlí.To Vám přeji do Nového roku !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.