Nedělní procházka
FOTO: archiv autorky

Nedělní procházka

3. 1. 2016

Tato neděle nebyla zrovna ideální na vycházku - minus sedm a větrno. Co ale naplat, klouby jsou potřeba kapičku po vánočním gaučinku protáhnout.

Sluníčko svítí úplně někde jinde než jsem já, tak fotečky nebudou moc nekvalitní, ale co, jako dokument snad postačí. Cestou ne-cestou, polem ne-polem, jde se na to!

Pro dnešek to vezmem zkratkou. Kousek cestou, pak přes pole, přesně tam, kde byla ekologická katastrofa. Navrtané potrubí. Je stále pod dozorem. Tady je ještě stanoviště pro kontrolní vrty. V lese, hned v blízkosti štičího rybníka, vrty pro sondy na odebrání vzorků. Jsou to už dva roky a stále je tato část přírody kontrolována.

A to už pokračujeme lesem, tentokrát vrchem. Krásný pohled dolu na zamrzlý rybníček, pak velký rybník, jménem hajdovský, nevelký bývalý lom upravený na krásné posezení u ohně. Poslední, cihlářský rybník, už je hned za městem. Kačky jsou v ledové vodě (brr) a na druhé straně rybníka několik kluků bruslí na krásně hladkém ledě. No, ještě moc mrazu nebylo, moc bych tomu ledu nevěřila.

Parkem okouknem jen střechu zimního stadionu a kolem sochy Karla Havlíčka projdeme dál. A to už máme asi osm kilometrů v nohách, a protože fouká, domů se svezem autobusem.

Nelituji. Procházka i v nevlídném počasí byla moc hezká.

cestování výlet
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Maruško, pěkná propagace Havl. Brodu a jeho okolí. My jsme tam po některých shodných cestičkách šli naposledy na Nový rok a vypadalo to podobně. Dneska již stromy a všechno dostalo nový zimní bílý kabát. Za pouhý jeden den a všechno je jiné. A led už je dokonce i na Sázavě!
Eva Mužíková
Maruško, já hrozně ráda prohlížím fotky z přírody, Ty Tvé jsou velmi zajímavé, dokonce i dokazují, jak se umíme o přírodu postarat. U nás v parku je také opravdová spousta ptačích budek, různých tvarů a velikostí. Je to velice záslužná činnost lidí, kteří mají k přírodě hodně blízko...
Marie Seitlová
Maruško pěkná procházka doplněná fotkami.
Marie Novotná
Hanko R.Ptáš se jaké to tu máme? Na profilu mám Okolí mého bydliště,Údolí lásky a Špacírky letos i loňská.To všechno je moje okolí.Takové to tady máme.Ale našlo by se ještě mnoho hezkého k nahlédnutí.Každý měsíc je to tu jiné.Tam u vás je taky krásně.Tvoje fotky jsou toho důkazem.Příroda je všude a pokaždé jinak krásná.
Marie Novotná
Olinko,moc ráda Bych Tě provedla našimi lesy.Mám je kolem dokola.Chodím skoro každou sobotu nebo neděli.
Marie Novotná
Álo a Evo,ano -navrtané potrubí a odčerpávání načerno.V roce 2013 před vánocemi.Únik do země.Likvidace- mnoho kontaminované zeminy bylo odveženo,pokáceno mnoho krásných a zdravých stromů ,nebezpečí úniku do blízké vody v potoce a rybníce.Na internetu jistě najdete další informace.Stačí napsat:ekologická katastrofa u Knyku.Tady je jeden článek-starší . http://www.enviweb.cz/clanek/havarie/98461/cepro-zvedlo-odhad-ceny-za-likvidaci-havarie-u-knyku-na-30-mil-kc
Eva Balúchová
Taky nevím o jakou ekologickou katastrofu šlo.Asi jsem nepozorná.Jinak Marie máš fotky krásné,ale na rozdíl od AT mě to dnes ven zrovna netáhne.Ale stejně půjdu.U nás je dost nevlídno.
Alena Tollarová
To jako někdo navrtal potrubí a čerpal? Na zamrzlý rybník koukám jako zjara. A docela mám chuť si taky vyjít trochu ven. Díky za to "postrčení".
Hana Rypáčková
Takové procházky mám moc ráda.A jsem zvědavá, jaké to tam máte. Velmi hezké...
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc hezká procházka, také by se mi líbila. Už podle fotek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...