Zemřel francouzský filmový četník Galabru
ILUSTRAČNÍ FOTO: cineclap.free.fr

Zemřel francouzský filmový četník Galabru

4. 1. 2016

Proslavil se především rolí rotmistra Gerbera v populární sérii filmů o četnících s Louisem de Funésem. Známý francouzský filmový a divadelní herec Michel Galabru zemřel ve spánku ve věku 93 let.

Za sebou má více než šedesátiletou kariéru. V letech 1950 až 1957, hned po absolvování konzervatoře, hrál ve slavné Comédie Française, pak v kabaretech, postupně pronikl i do filmu. Hrál ve víc než 200 snímcích, a to nejen komické figurky, ale i dramatické role. Ještě ve svých osmdesáti si troufl na divadle na náročnou formu one-man-show.

Mezinárodní slávu získal Galabru především díky sérii filmů o četnících ze Saint-Tropez, kde si zahrál po boku Louise de Funése. Účinkoval ale například i v adaptaci oblíbených komiksů o Asterixovi a Obelixovi. V roce 2003 přijel do Zlína na tradiční mezinárodní festival filmů pro děti a mládež.

 

film herci úmrtí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
O setkání s panem Galabru ve Francii krásně vypráví Miroslav Donutil. Setkal se s ním neformálně a prakticky v tu chvíli se stali přáteli.Pan Galabru , když zjistil, že je pan Donutil také herec, pozval ho na své představení, kde se k němu choval jako dávný přítel. Jak říká pan Donutil, byl to skromný,veselý člověk bez jakékoli herecké povýšenosti, Já ho měla v Četnících také moc ráda, byl to kráskný herecký protipol k panu Funésovi
ivana kosťunová
také bych si přála zemřít ve spánku ve věku 93 let.
Vladka Steinová
Výborný herec, točil do pozdního věku. Líbil se mi jak "V knoflíkové válce", tak pochopitelně v "Četnících," ale i ve výborném filmu "Klec bláznů," nebo jako komorník ve filmu Angelika a král.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...