Zimní hrátky
FOTO: archiv autorky

Zimní hrátky

10. 1. 2016

Letošní zima si s námi hraje jako kočka s myší. Na druhou stranu si nemůžeme stěžovat, že není pestrá. Chvíli je teplo, chvíli mrzne, jednou prší, jednou sněží. Prostě bych řekla, že se letošní zima zatím chová jako rozmarná dáma, která neví, co chce.

Je pátek ráno, povinnosti mě nutí opustit svůj teplý pelíšek, ale nálada se mi zlepší při otevření žaluzií. Za oknem na mně vykoukne krásný sněhobílý slunečný den. Po několika smogových dnech je to jako malý zázrak. No a co myslíte, že jsem udělala. Ano, oblékla jsem si na pyžamo svetr, vzala svůj foťák, který se pomalu, ale jistě stává mojí součástí, otevřela balkonové okno a začala fotit. Mělo to ale háček. Jednak mi byla zima a jednak toho moc nebylo vidět.

Tak jsem si řekla, že tuhle parádu musí vidět více lidí. Po ranní očistě jsem na sebe navlékla své vaťáky, teplou bundu a nezbytnou čepici, počkala jsem až manžel odejde se psy a bez snídaně vyrazila do bílého rána vybavena svým Nikonem. Už jsem se tu někde zmiňovala, že nemám ráda zimu. Opravdu nemám, ale tahle bílá krása za to stála.

Už se nestydím, že všude fotím a lidé jsou zvědaví. Potkala jsem sousedku, a ta se mě ptala, proč fotím a v kterých novinách to bude. Tak jsem jí řekla o íčku a ona hned projevila velký zájem, takže možná přibudou další íčkaři. Věřím, že letošní zima ještě neřekla své poslední slovo a milovníci zimních sportů si ještě přijdou na své.

Je odpoledne, sníh už je skoro pryč a já doufám, že někoho moje fotky potěší, jako potěšily mě. Život se skládá z malých radostí a těch není nikdy dost.

fotografování Moje próza Můj příběh
Hodnocení:
(4.5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
petr stejskal
I já mám rád zimu z okna obýváku. Ale přesto,tak jako většina z nás, přemluvím se,nabalím se a vykulím se. Ven,do zimy,do sněhu,který konečně trošku je. A závidím těm,co snad ližují,sáňkují. To mi totiž připomene mladá léta. Teda dětství,kdy na klouzačce jsme jezdili na taškách. No,tenkrát byly kožené. To,co jsme tenkrát považovali za kopeček,kde i skok jsme si vytvořili,ve věku starším kopečkem vlastně nebylo. Ale my jsme tenkrát byli jen v teplácích,neboť šusťáky nebyly. Navečer promáchaní jsme mazali domů. Úkoly napsat. No,televize nebyla a tak byl poklid. Ještě teda moc děkuju za ty obrázky zimy,která i kdysi bývala.
Libor Farský
To je pastva pro oči. I pro ty se zákalem...
Soňa Prachfeldová
Jak je vše krásné a idylické pod sněhem. Tak si ty chvilky musíme vychutnat a díky za ně Naďo.
Zdenka Jírová
Zima je vždy nejhezčí na fotkách, které si prohlížíme v teple domova. Jinak děti - ty si rády zažijí. Pamatuji se, že jsem přišla ze školy, praštila taškou a šla sáňkovat nebo bruslit. Vracela jsem se za šírání, příjemně unavená a vysmátá. Na kopci nebo na rybníku byla halda dětí, užili jsme si hodně zimních radovánek, dnes jsou saně asi archaický předmět a bruslí se jen ve městech, kde mají zimní stadion, ukázněně, v kruhu. Jinak si děti prohlížejí zimu také jen na internetu. Myslím, že jsme měli mnohem krásnější dětství než dnešní děti, protože jsme měli živé , veselé přátele.
Dana Kolářová
Bílou krásu za okny nejraději doma prohlížím.
Lidmila Nejedlá
Naďo, díky za tu krásnou zimu alespoň na obrázcích.
Naděžda Špásová
Milé dámy, moc děkuji za krásné hodnocení. Jsem ráda, když někomu svým příspěvkem udělám radost.
Lenka Hudečková
Paní Naděždo, určitě jsou Vaše fotky krásné a děkujeme za ně. Mám to přesně jako Vy, nemám ráda zimu, ale když je čistá, krásně bílá a umrzlá, tak se mi líbí víc než bláto a mlhy. A taky všude chodím s foťákem, posledních asi 8 let a fotím všechno. I mně se lidé ptají, proč fotím to a to...Píšu kroniku města, tak proto, ale také hlavně pro sebe, mám plný počítač fotek a jestli se jich tam vejde milion, tak jich snad tolik mám :-). Přeji Vám krásné dny. Lenka
Zdenka Jírová
Nádherné zimní obrázky, je to romantické.
Eva Mužíková
Naděždo, to je nádhera. Já každým dnem očekávám, že tady na severu to taky spadne, ale zatím jen prší a prší.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...