Zvýšení mé penze
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Zvýšení mé penze

19. 1. 2016

Po málo letech odpracovaných už ve starobě navíc jsem si šel požádat o navýšení, na ČSSZ. Nepovažoval jsem to za nic složitého, bylo to v dosahu pražské MHD, navíc přímo v naší ulici, mými čtenářkami řečené ulice hrůzy! Vše bylo ale úplně jinak.

Poctivě jsem si sedl a v pořadí čekajících, na mé vyzvání. Kde se vzala tu se vzala, přiběhla mladopenzistka Bezzubá a předběhla mě. Okřikl jsem ji. Vymluvila se tím, že si frontu odseděla na tamním záchodě. Namítl jsem, že i já jsem dnes seděl na záchodě a nepředbíhám. Vedle sedící důchodce mě předčil tím, že on už seděl na záchodě dnes třikrát a také nepředbíhá!

Nedala se odradit a drze usedla před mladou úřednici. Dožadovala se vyplácení měsíční penze za celoživotní nepracování. Obě ženy se hlasitě hádaly, málem začala téci krev! Nemohly se dohodnout, tak musela žádající a úřednice telefonovat na vyšší místa. Padala slova jako přísahám při Bohu všemohoucímu, pošlu na vás prokurátora! S tím se rozešly, bez výsledku.

Došla řada i na mě, byl jsem po padesáti odpracovaných letech snadný klient. Naději jsem měl pěknou, v červnu mi navýší penzi, i zpětně.

V očekávání blažené budoucnosti jsem došel na tramvajovou stanici s tím, že popojedu jednu stanici až domů.

V lednovém sněžícím dni jel kolem mě náklaďák s čerstvými vánočními stromky. Jeden mu vylétl a mířil přímo na mě. Sotva jsem uskočil a teprve v bytě se těšil na to letní finanční vylepšení.

Tedy, dožiji-li ho, v drsné Praze.

důchody Moje próza penze
Hodnocení:
(4.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Že by to navýšení tak dlouho trvalo? To bude tedy pěkný balík, A stromky zřejmě již příprava na vánoce - Praha je veliká.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pane Miloši, všechno vám věřím, jen ten náklaďák s čerstvými vánočními stromy v lednu - to už je "přes čáru". A to zvýšení vám moc přeji.
Naděžda Špásová
Miloši, pokud se té zvýšené penze dožije, doporučuji přestěhování na samotu u lesa. Tam vám hrozí nebezpečí leda tak od vlků. Vlastně od těch asi ne, ti jsou u nás vzácní.
Květoslava HOUDKOVÁ
Vylepšení důchodu Vás potěší - třeba to ovlivní i Vaše články, aby nebyly tak děsně negativní.
ivana kosťunová
Pro vás je v Praze nebezpečno, ať jedete tramvají, nebo jdete pěšky. Nechcete se přestěhovat na venkov, abyste si ten zvýšený důchod ještě užil ? ")))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.