Tady je domov můj
FOTO: autor

Tady je domov můj

22. 1. 2016

Už praotec Čech byl okouzlen přírodou kotliny uprostřed Evropy,
Okouzlen byl nejen on, ale i generace další a další,
A tak zůstal národ Čechů zde žít.

Kdo poznal malebná zákoutí potůčků uprostřed lesů,
Kdo poznal krásu obyčejné české lidové architektury,
Kdo poznal libozvučnost české řeči,
Ten vždy rád se vrací.

My do světa za exotikou jezdíme,
Na pláže mořské za vodou slanou,
Doma však do přírody za něhou a pohlazením
Jsme přeci tady DOMA
Petr Stejskal

fotografování Moje poezie
Autor: petr stejskal
Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Moc hezké vyznání i fotky. jsem ráda, že některá místa dokonce poznávám.
Zdenka Jírová
Jak je krásně u nás doma. Jeden obrázek hezčí než druhý, někde jsem byla, někde ne. Dříve jsem také s rodinou hodně cestovala po té naší zemičce, kterou miluji.
Jana Šenbergerová
Petře, váš akční rádius je neskutečný a záběry krásné. S chutí jsem s vámi "cestovala". Mnohá místa neznám, některá jsou mi blízká, ale všechna jsou mi moc milá.
Alena Várošová
Pěkně napsáno a ještě nádhernější fotografie a těch teda je.Tak to bxla přehlídka stavení,chaloupek,dřevěnic a kráné přírody až mi oči přecházely.moc se mi to líbí.5*
Libor Farský
Moc hezky podáno. Ty pocity s Petrem sdílím a dovoluji si připojit pozvánku na „Selské slavnosti“ v Holašovicích (viz několik Petrových obrázků selského baroka – památka UNESCO) nedaleko ČB. Bývá to v pátek – neděli ve druhé polovině července, já nevynechám nikdy. Je to vlastně lidový jarmark s kulturním programem. Návštěvníci mohou zhlédnout ukázky řemesel či zakoupit si výrobky z keramiky, kůže, proutí, paličkované krajky, tkaných oděvů. Svou zručnost představí řezbáři, nožíři, mincovníci, dráteníci, kováři, hrnčíři atd. Oficiální stránky obce Holašovice – s odkazy ke stažení (včetně kulturního programu v r.2015 a dopravního spojení) zde: http://www.holasovice.eu/udalosti/selske-slavnosti-2015/soubory-ke-stazeni/ . A ještě odkaz na video ČT„Poklad lidové architektury“ (18 min.) zde: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10316515252-vesnicopis/411236100231005-holasovice/ .
petr stejskal
Pokud si klepneš na fotku,tak se ti tam objeví popis
ivana kosťunová
Potěšením jsem si prohlédla krásné fotografie. Zněkterých mám dojem, že už jsem na tom místě byla, uvítala bych popisky, abych si to mohla ověřit.
Hana Rypáčková
Moc se mi to líbí, slovo i obraz. Ale jak jsem upřímná, musím se přiznat, že i poslední obrázek s nápisem jsem uvítala. :-) Škoda.
Lenka Hudečková
Krásná slova a nádherné fotky :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...