Komik Jiří Wimmer doplatil před 15 lety na alkohol
ILUSTRAČNÍ FOTO: ČT

Komik Jiří Wimmer doplatil před 15 lety na alkohol

24. 1. 2016

Před patnácti lety, 25. ledna 2001, tragicky zahynul populární komik Jiří Wimmer. V Praze-Dejvicích ho tehdy srazil při nesprávném přecházení ulice autobus. V krvi měl 2,4 promile alkoholu a na místě byl mrtev.

Jiří Wimmer se narodil 21. září 1943 v Praze. K herectví ho to táhlo již od mládí, vystudoval DAMU a hrál v ostravském Divadle Petra Bezruče nebo Ypsilonce. Diváci si ho pamatují především jako komika: se zpěvákem Karlem Černochem kupříkladu vytvořil oblíbenou komickou dvojici v úspěšném televizním pořadu Možná přijde i kouzelník.

Wimmer vystupoval také jako moderátor skupiny Rangers (Plavci) a zahrál si i v několika filmech, například v Jáchyme, hoď ho do stroje, Jára Cimrman ležící spící nebo Nebát se a nakrást. Rád sportoval, vařil, psal básně, vymýšlel kreslené anekdoty a maloval, autorsky se podílel i na tvorbě scének z "Kouzelníka".

Prokletím nadaného umělce byl ale sklon k depresím a zejména náchylnost k alkoholu. Kvůli němu Wimmer přicházel o práci, kvůli nespolehlivosti "kvartálního alkoholika" musel odejít třeba z divadla Luďka Soboty. Několikrát se také pokusil o sebevraždu.

 

herci osobnosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Vynikající komik, v Kouzelnících byl nepřekonatelný.
ivana kosťunová
Těžko říci, zda byly dříve deprese, nebo alkohol. V každém případě vražedná kombinace. Nepamatuji si nějakou jeho větší roli
Vladka Steinová
Pan Wimmer obohatil svými scénkami tehdy takový divný a skeptický život, který tu byl. Jako moderátora skupiny Rangers jsem ho viděla osobně na jevišti. Žel, jeho sklony k alkoholu převládly u něho na vlohami, které jistě měl.
Dagmar Bartušková
Nějak mi tento komik neseděl. Léta letí...
Lenka Hudečková
To už je 15 let, hodně rychle ty roky utekly...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...