Vánoční dům v Karlových Varech
FOTO: archiv autorky

Vánoční dům v Karlových Varech

27. 1. 2016

Vánoční dům se nachází v zámečku Doubí, což je část Karlových Varů. Pokud Vás oslovuje a milujete příjemnou vánoční atmosféru, krásu třpytivých ozdob, nádherně ozdobených stromečků, vůni cukroví, svařeného vína, purpury a vonných františků, tak zavítejte právě sem do Vánočního domu a užijte si vánoční atmosféru kdykoliv chcete.

V zimním období, když napadne sníh, je návštěva Vánočního domu prostě úžasná záležitost a příjemně zde strávíte pár hodin, které Vás zaručeně vrátí do dětství a pohádkového světa.

Najdete zde Vánoční muzeum rozdělené na dvě části, dále Andělskou kavárnu, Kouzelné městečko a Vánoční akvárium. Na všech nádvořích plno překvapení.

V času adventu se zde hrají krásné vánoční koledy, dům je překrásně osvícen ze všech stran kouzelnými světýlky, nechybí ani sobi, krásné stromečky, sněhuláci a vše, co k vánoční atmosféře patří.

V muzejních částech probíhají zároveň i prodejní akce, téměř vše, co se Vám líbí, může být Vaše. Na přiložených fotografiích uvidíte krásnou nabídku vánočních ozdob, ale i figurek a dalšího zboží. Asi není nikdo, kdo by si alespoň nějakou drobnost nekoupil.

Ve Vánočním domě jsme byli již 4x, poprvé se nám návštěva povedla senzačně, protože zrovna hodně sněžilo, takže byla pravá vánoční atmosféra. Podruhé jsme byli o rok později a velmi nás překvapilo, že se výzdoba Vánočního domu hodně změnila, a potřetí jsme ho navštívili na jaře, kdy zde probíhala výstava medvídků a bylo to zase senzační.

Kdo tam nebyl, jako by nežil… Naposledy jsme tam byli v listopadu s přáteli, kteří nás na víkend navštívili. I jim se tam moc líbilo a co víc, opět ten den poletoval sníh a navodil správnou vánoční atmosféru.

Proto, hledáte-li náplň dne v zimním čase, nebo třeba se budete vyskytovat v lázních někde v našem kraji, navštivte Vánoční dům v Karlových Varech.

A potom se zastavte u nás na kafe :-).

cestování Vánoce zima
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Ve vánočním domě jsem nikdy nebyla a musím přiznat, Lenko, že jsem čekala spíš fotky různých třeba i trochu nezvyklých vánočních ozdob. Ale medvědi jsou taky dobří. :)
Lenka Hudečková
I my jsme již mnohokrát byli v Krumlově na medvědech, také jsou pod hradem Točník. V Berouně v Medvědáriu jsme byli vloni v létě. Jsou to miláčkové, už hodně velcí. Před několika dny měli Kuba, Vojta a Matěj už 16. narozeniny...
Hana Rypáčková
Na medvědy do Berouna jezdím...A v Krumlově je taky.
Marie Seitlová
Tam by se mi líbilo, neznám to. Snad někdy....
Eva Mužíková
Lenko, to je nádherné... asi by tam moje vnoučata byla nadšená, ale myslím, že i my dospělí... Škoda, že je to trochu : " z ruky". *****
Olga Štolbová
Tam bych někdy ráda, není s kým a sama neumím a ani nechci. Fotky prima. *****
Jiří Hudeček
Samozřejmě tam jsme také byli.
Květoslava HOUDKOVÁ
Všechny "medvědí mámy" se do Karl.Varů jeďte podívat. A komu je též dostupné město Beroun, navštivte Lesopark, kde žijí Vojta, Matěj a Kuba - "malí medvídci" z Večerníčku.
Jarmila Komberec Jakubcová
To je taková nádhera, netušila jsem, že v K.Varech něco takového existuje. Určitě se do Domu podívám při své cestě - mám K.Vary moc ráda, jejich voda mi vyléčila žaludeční vředy, že jsem nemusela na operaci.Hezký článek a fotky.
Alena Vávrová
Krááása!! Bez medvídka, andílka a nějaké další vánoční krásy bych odtamtud neodešla. Jen je to poněkud z ruky. I když na dovolenou ve Varech mám ty nejlepší vzpomínky. To byly tehdy ještě české lázně...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...