Film pro pamětníky: Kouzelný dům
FOTO: Filmexport Home Video

Film pro pamětníky: Kouzelný dům

8. 2. 2016

A zase ta Adina Mandlová, která je dnes předmětem velkého zájmu v nových filmech našich režisérů! Ten Renčův se prý možná úplně nepovedl, tak se raději vraťme do válečného roku 1939 a podívejme se na psychologické drama Otakara Vávry s opravdovou Adinou.

A jaký že je děj? Většina z nás jej asi zná, ale letmo připomeňme: Vilém Balvín najde uprostřed lesů dívku v bezvědomí. Přiveze ji do domu, ve kterém bydlí tři generace jeho rodiny. Nikdo netuší, že je to zhýčkaná dcera průmyslníka Marie, která jako jediná přežila leteckou havárii a nyní trpí ztrátou paměti.

Vilém, trpící poraněním z války, je do Marie zamilovaný, svou lásku však skrývá. Mezi Marií a jeho mladším bratrem Martinem vznikne něžný milostný cit. Společně pátrají po dívčině minulosti. Zlom nastává v okamžiku, kdy se Marii navrátí paměť…

Adina Mandlová v tomto filmu ukázala, že umí výborně hrát i dramatické role. Kouzelný dům je filmovým debutem i Terezie Brzkové a údajně prý inspiroval Davida Lynche k natočení kultovního filmu Mullholand Drive.

Kromě Mandlové a Brzkové v tomto báječném filmu hrají Růžena Nasková, Leopolda Dostalová, Zdeněk Štěpánek, Eduard Kohout, Světla Svozilová či František Kreuzmann.

 

Snímek vyšel 27.1. na DVD firmy Filmexport Home Video a je k mání v trafikách za 99 korun, nebo v e-shopu www.filmexport.cz.

film pro pamětníky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Také mám ráda filmy pro pamětníky. Voní dálkami, ke kterým se už nikdy nevrátíme.
Hana Rypáčková
Já jen četla Benešovu knihu a film neviděla.Muž je maniak na filmy, já ne.
Dagmar Bartušková
Hvězdně obsazený film, který mě rychle vtáhl do děje svou tajemností.
Jitka Chodorová
Nejdřív jsem četla knihu,později viděla film, předloha byla ještě tajemnější, než samotný film,ale četla jsem ji několikrát, jen ten konec se mi moc nelíbil,ve filmu je opravdu optimistický, za což jsem ráda.
ivana kosťunová
Myslím, že tento film dle literární předlohy K.J. Beneše je neprávem opomíjen,jsou v něm skvělé herecké výkony všech, překvapila Adina Mandlová. Určitě doplním svoji soukromou filmotéku.
Zuzana Pivcová
Je to velmi pěkný a tajemný film, pouze má narozdíl od literární předlohy jiný, optimistický konec. Ale snad je to tak lepší.
Helena Hejduková
Seriály mě neberou ale jsem vášnivým divákem filmů pro pamětníky. Ty si nenechám ujít. Tento film jsem viděla několikrát, je velmi pěkný a navíc obsazení přímo skvostné. Na Renčův film jdu příští týden, kritiky a recenze jsem raději nečetla, Chci ho vidět nejdříve svýma očima.
Jarmila Komberec Jakubcová
Na film se moc těším - miluji starší filmy.
Zdenka Jírová
při sledování tohoto filmu se cítím uvolněně, atmosféra rodiny je vřelá a uklidňující. Tento film je dobré vidět.
Vladka Steinová
To je nádherný film, vřele doporučuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.