Můj seniorský život: s vážnou chorobou
Ilustrační foto: pixabay.com

Můj seniorský život: s vážnou chorobou

7. 5. 2017

Dnes jsme se dozvěděli, že náhle zemřela jedna z našich dlouholetých čtenářek, paní Květoslava Houdková. Tato informace nás velmi nemile překvapila. Paní Houdková, ač prožila v průběhu života řadu těžkostí, byla stále velkou optimistkou. Byla to přímá žena, která se nestyděla za své názory. Aktivně komentovala čtenářské a redakčí články na i60 i jiných portálech, zúčastňovala se společných akcí. Na našem portále rozhodně zanechala nezanedbatelnou stopu. Budiž jí země lehká...

Zde zvěřejňujeme jeden z jejích příspěvků:

 

Nechci psát životní litánii, tak jen seniorská etapa.  

Produktivní věk mi plynul i v předchozím režimu = době různých socialistických závazků. Do důchodu jsem pak odcházela s malým závazkem soukromým: "Holka, dokud to půjde, dělej cokoliv, co tě bude držet v aktivitě, bavit, těšit!" Hlavně nesedět s bábama na lavičce, bavit se o nemocech a nadávat na vše kolem.

Čtyři vnoučata již odrostla, zdravotní problémy s věkem přibývají, ale další část závazku dodržuji. I přes to, že preventivně žiji v Domě s pečovatelskou službou, mám ráda výlety, akce, být mezi lidmi, mám i svá hobby, zájmy. Pro zpestření a obranu proti nudě (pokud jsem doma) funguji jako "psí MŠ" - hlídám fenku.

V cca 65 letech jsem se ještě "stihla" naučit pracovat s počítačem a brouzdat po internetu. Mám díky němu mnoho nových přátel a pomáhá mi proti zakrňování mozku.

Bohužel však trpím závažnou chorobou, postihující zejména seniory: NEDOSTATKEM ČASU!

 

Můj seniorský život
Hodnocení:
(4.7 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Květo, nedávno jsi mně radila, ale už nevím ze které oblasti to bylo. Jen vím, že jsem tvoji radu využila. Měj se tam na vrchu dobře, určitě na nás z vrchu budeš koukat a určitě díky Tvé radě na Tebe nezapomenu, i když tváří v tvář jsme s nikdy neviděly.
Jarmila Komberec Jakubcová
Milá Květko už tam nahoře - když mi včera přišla sms od tvého vnuka, že už na žádný výlet nepojedeš, protože jsi ve čtvrtek ve spánku zesnula byla jsem chvilku naprosto v šoku. ještě nedávno jsme si spolu psaly, že přijedeš do Radnic u Plzně a já tě vyzvednu na aut.nádraží a tam dovezu.vím, že jsi hůře chodila a cesta by tě unavila. Bylo mi ctí že jse tě poznala a i když jsme se občas trochu škádlily, nic to neubralo na kamarádství.Měj se tam nahoře dobře a věř, že celé íčko na tebe s láskou vzpomíná.
Jana Šenbergerová
Nikdy by mě nenapadlo, že některý článek budu číst až "post mortem". Květka má/měla šanon s "íčkem". Doufám, že i ona tady s námi zůstane, i když už jen na monitoru.
Jitka Valachovičová
Dobrý den paní Květo, taky jsem se pěkně vylekala a v duchu politovala než jsem dočetla do konce. Ano ano, touto chorobou trpím i já a je nás, myslím, více než dost! Přeji pohodové dny!
Květoslava HOUDKOVÁ
Milé kamarádky - dík za soucit s mou "nemocí". Nechtěla jsem vás vylekat - chybovala jsem, když jsem dodatek k nadpisu nedala hned do " .... ", ale třeba byste ten stručný a krátký článek spíše přehlédly a nepřidaly tak milé příspěvky. Hned jak půjdu k dceři, musí mi to - na památku - vytisknout. (Mám pro "í"čko založen tenký šanon, kam si vše ukládám - a vejde se tam toho dost.)
Hana Lancová
Květuško. Originální a věcné, jako všechny Tvé příspěvky. Přiznávám, že s tím nadpisem jsi mě také dostala. Ale díky němu jsem si Tvůj příspěvek přečetla. Účel byl splněn. :-)))
Jarmila Komberec Jakubcová
Květko -nadpis v tvém článku také u mně vyvolal obavu o tě postihlo. Ale taková "nemoc" je v pořádku. Ty jsi aktivní člověk a to je dobře.
Eva Mužíková
Také jsem se zarazila - že by byla naše " akční" Květa vážně nemocná??? Dostala jsi mne, taková nemoc trápí mnohé z nás.
Květoslava HOUDKOVÁ
Lenko - dík za uznání. Co auto - už je v pořádku a doveze vás do Doks?? Býv. kolegyně z MěÚř odcházela do důchodu, tak jsem ji varovala před touto "nemocí" - jen se smála (naštěstí však neťukala na hlavu). Za 3 měs. jsme se potkaly a už "marodila" taky!! - fakt je to asi nakažlivé.
Lenka Hudečková
Květko, tahle choroba je úplně v pohodě, lepší jak nuda....ale vylekala jsi mne...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.