Už je to tady
Ilustrační foto: pixabay.com

Už je to tady

13. 2. 2016

Tak a už je to tady. Už mám jednu velkou dovolenou. Když počítám dny v týdnu, dojdu k pátku, sobotě, neděli a zase je dovolená. A daší týden zase znovu. Začíná se mi to docela líbit. A to jsem doma teprve měsíc a půl. Jsem zvědavá, jak mi to dlouho vydrží.

Posledního prosince 2015 jsem ukončila svoji pracovní kariéru. Ne, že by se mi nechtělo, nakonec jsem přes 7 let přesluhovala, ale přesto jsem měla obavy z toho, co budu dělat.

Na leden jsem měla naplánovaný velký vánoční úklid, který jsem před Vánoci odložila, až na to bude čas. Ten sice je, ale zase není chuť. Za chvíli bude jaro a tak to nechám na ten jarní.

V knihovně mám knihy, které jsem si také nakoupila, až na ně bude čas. Ještě jsem se na ně ani nepodívala. Čtení odložím na léto, až budu na chalupě. Není tam internet, tak budu mít spoustu příležitostí ke čtení. Doma se k tomu nedokopu. Večer místo knihy beru do ruky zase myš a hraji přiblblé hry, ale baví mě to.

Dala jsem si závazek, že budu chodit. Mám teď méně pohybu, tak abych moc nepřibrala. Chodím a chodím, ale když vlezu na váhu, tak je zase něco navíc. A to se držím. Kdybych se tak mohla pořádně nacpat tím, na co mám chuť. Asi se mé tělo musí adaptovat na nový denní režim. Budu tomu věřit. A taky už nevstávám o půl páté a nezdá se mi o práci. To jsem byla někdy ráda, že to byl jen sen.

Kupodivu jsem se ještě ani nepohádala s mým drahým. To jsem nečekala. Chalupu jsme si nedávno obstarali, abychom spolu v důchodu vydrželi. Jeden na chalupě a druhý doma. Zatím to ale vypadá, že je to lepší, než když jsem ještě byla v procesu. Ani se mi moc nemotá v kuchyni a nemluví do vaření. Toho jsem se hodně bála. Dokonce chce, abych nevařila. Že bych vařila tak hrozně? A to mám plno kuchařek, podle kterých jsem chtěla předvést mé kuchařské umění. Léta čekaly na svou chvíli, aniž bych se do nich podívala. Otevřeny byly jenom v den nákupu a potom, když jsem se chtěla ukázat mé holčičce.

Až bude jaro, budu jezdit na kole. Opravdu. Už se na to těším. Mám ho pěkně připravené v garáži. Až ho vytáhnu, tak objedu všechny cyklostezky v okolí. Kolena jsou ještě dobrý, tak si to užiju. V létě koupání v řece, s vnoučaty na chalupě, výlety s kamarádkou. Paráda. Pokud bude zdraví sloužit, tak vidím svoji budoucnoust růžovou. Alespoň ještě nějaký čas.

 

 

 

aktivní senioři stárnutí
Autor: Hana Klosová
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Klosová
Alenko,bydlím kousek od vás a ještě jsem i v Roudnici dělala před důchodem.Teď se jen divím,jak jsem všechno stíhala.
Alena Tollarová
Přeji Vám, Hanko, která bydlíte kousek ode mě, pohodovou jízdu a ničeho se nebojte. Uvidíte, že pořád budete mít málo času a budete se divit, jak jste to dělala, když jste ještě chodila do práce.
Eva Mužíková
Tak Hanko vítejte do toho nového " stavu". Za chvilku Vám, přestože jste si vše hezky naplánovala, nebude čas stačit. Užívejte si plnými doušky.
Hana Klosová
Taky zdravím jmenovkyni.Moc se mi líbily modelky.Moc vám to tam slušelo.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Hanko Klos. - na profilu nemáš uvedeno, ale v chatu jsem vyčetla, že žiješ na Ústecku. Kdybys mohla plout po Labi - proti toku - doplula bys -i se kolem(spoluzavazadlem) až k nám do Kostelce nad Labem, přesedla a jela po krásné cyklostezce. Já mám taky kolo/trojkolku, tou cykloztezkou jezdím, aspoň do Brandýsa n.Lab. A vidět "bábu na trojkolce" je pro ostatní cyklisty a bruslaře show !! Najdi si na internetu "Labskou stezku" a pokud zvládneš, vede i do Německa.
Zdenka Jírová
Také jsem měla hodně plánů, co budu dělat v důchodu.Jen s jedním problémem jsem nepočítala . se zdravím. Prodělala jsem několik i závažných operací, na dlouhé výlety mohu zapomenout a jsem ráda. když absolvuji 2 hodinovou procházku parkem. O ruční práce, které jsem měla celý život ráda, už není zájem, tak čtu a jsem ráda, že mám internet a íčko a své dvě kočičky, které mi dělají společnost. Nejsem sama, mám několik dobrých přítelkyň a dvě hodné dcery s vnoučaty.
Marie Magdalena Klosová
Zdravím jmenovkyni.Příspěvek je pěkný a optimistický.Hlavně se nenechat "spoutat"předsevzetími.Teď si pomalu zvykejte.Náplň pro velkou dovolenou se vystříbří.mm
Zuzana Pivcová
Tohle je asi dobrý přístup k odchodu do důchodu. Jít z vlastního rozhodnutí, ale plná optimistických plánů.
Hana Klosová
Z Ústeckého.
Eva Balúchová
Hani,nechci být dotěrná,ale můžu se zeptat z kterého kraje jste?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...