Setkání - sraz třídy
FOTO: archiv autorky

Setkání - sraz třídy

4. 3. 2016

Téměř od samého začátku, kdy jsme opustili ZDŠ - v roce 1965, organizuji a dávám dohromady třídní srazy. Z kraje to byla docela detektivní práce, plno lidí zrušilo pevnou linku, ale nakonec jsem měla úspěch a dala lidi dohromady. Chtěla jsem nějak pozměnit zaběhnutý scénář srazu, to že se drbaly snachy a zeťové, kdo má kolik nemocí a prášků. Vymyslela jsem tedy tombolu.

Každý něco donesl, třeba domácí okurky, džem, čokoládu nebo nějaké "cetky", co se už doma okukaly. Všichni byli trochu rozpačití, ale nakonec z toho byla pěkná zábava. Prodávali jsme lístky a za výtěžek z tomboly bylo potom koupeno pro všechny nějaké občerstvení.

Takže jsme tuto novinku několikrát zopakovali. Vloni v dubnu jsem zase vymyslela pamětní medaile, i pro učitele.

Jak čas běží, z našich řad už odešlo několik lidí tam, odkud není návratu, ubývá nás. Proto všichni jednohlasně schválili, že se budeme scházet každý rok v září, druhou sobotu v jedné restauraci na Praze 8.

Těším se, co nového se dozvíme a já už teď vymýšlím, čím bych náš sraz zpestřila. Vloni jsem měla připravenou známou hru: město, moře-řeka, jméno, kytka, zvíře...však to znáte, ale z časových důvodů k tomu nedošlo.

Je mezi Vámi "íčkaři" také někdo s touto zálibou?

Hezké dny všem přeje Jitka V.

 

škola
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Valachovičová
Vážení, jelikož je toto můj první článek a ještě nevím, jak to přesně chodí = další 3 fotky k tomuto článku jsou v mé galerii. Děkuji za pochopení! Hezký zbytek neděle♥
Hana Rypáčková
Pěkný počin. Ze základky se scházíme každým rokem a tancujeme...S gymplem za 5 let a zpíváme staré písničky. Ale už by to chtělo taky každým rokem. Jsme ale více rozsetí a umírají rodiče, tak se ani dobří holubi nevracejí.
Alena Vávrová
To je obdivuhodné, že máte tendenci se tak často scházet a že ses, Jitko, ujala dlouhodobě organizace srazů. Já jsem před lety dala ještě s jednou spolužačkou dohromady celou naši maturitní třídu na Spolužáci.cz a zorganizovala sraz po 40 letech od maturity. Přišlo nás málo, i tak se to všem moc líbilo a že "do roka a do dne...", ale skutek utek. Marně jsem prosila, aby mi lidi sdělovali změny bydliště, telefonu, mailu. Do naší internetové třídy chodí jen pár lidí. Mezitím proběhl sraz devítek, bylo to fajn. Ale dát to dohromady, to je vždycky fuška.
Lenka Hudečková
Jitko, hezký článek, děkujeme...:-)
Alena Várošová
Paní Jitko,pěkná titulní fotografie i pěkný článek.Znám to,taky jsem dělala srazy ze ZŠ, i z UŠ.Už mi zůstaly ty ze ZŠ,taky se scházíme již každý rok.Dříve jsem se scházely tři třídny najedno A,B,C ale byl v tom galimatiáš.Taky se spolužákem vymýšlíme vždy nějakou zábavu,scénku,převlek za školačku,navštěva hradu věznice Mírov atd.Je to náročné,ale všichni jsou spokojeni a to je důležité.
Jitka Valachovičová
Omlouvám se, jsem tu nová a ještě dělám chyby...příště už to bude lepší. Jitka V.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.