Pojeďte kolem světa
Ilustrační foto: pixabay.com

Pojeďte kolem světa

5. 3. 2016

Tip pro všechny, kteří rádi cestují, jen si kvůli zdravotním či finančním omezením nemohou vyrazit na místa velmi exotická. Ve dnech 12. a 13. března se v Národním domě na pražském Smíchově koná další ročník oblíbeného festivalu s názvem Kolem světa. Každoročně jde o setkání lidí, kteří projeli zajímavé země a umějí o tom vyprávět. Spousta knih, fotek, filmů, přednášek, exotická jídla, vystoupení zahraničních hostů, to vše na jednom místě, stačí si jen vybrat, zda člověka více zajímá moře, hory nebo poušť. Například 13.3. od 16.30 hodin tam bude vyprávět o svých zážitcích slovenský cestovatel a autor Pavol Barabáš, který projel Novou Guineu, Venezuelu, Kongo, Etiopii. Žil s tamními kmeny a umí o tom mluvit. Jedná se o jeho premiérovou přednášku. 

„Dalším inspirativním hostem je například Václav Šilha, fotograf divočiny,“ vypráví Karel Wolf, organizátor festivalu. „Představí exotickou přírodu Keni a Tanzánie, jejich zvířata, ale i život tamních lidí,“ vysvětluje. Sám organizátor, cestovatel Karel Wolf si připravil na letošní ročník diashow, na které předvede například, jak se žije v korunách stromů v Laosu, jak se plaví historickým trojstěžníkem na Antarktidu a další unikátní zážitky z unikátních míst. Jeho přednáška se jmenuje Nejkrásnější místa světa. Takže, kdo má rád setkání se zajímavými lidmi a exotiku, má o víkendu 12. a 13. března skvělou příležitost se pobavit. 

A na závěr dobrá zpráva pro obyvatele jižních Čech, 1. a 2. dubna se festival přesouvá do domu Metropol v Českých Budějovicích.

 

 

 

 

 

cestování
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Kdyby se festival přesunul do Liberce, ráda bych se podívala....ale:(((((
Květoslava HOUDKOVÁ
Na drahé cestování nemám prostředky, tak ani poslouchat o tom nemusím. A drahé vstupné raději "proměním" na hezký výlet v ČR.
Marie Magdalena Klosová
Já raději na vlastní kůži.mm
Elena Valeriánová
Tiše závidím :-(
VANDA Blaškovič
Cena jednodenní vstupenky 380,-Kč, dvoudenní 580,-Kč. Ale je to opravdu překrásný festival. Neskuteční cestovatelé, radost poslouchat i vidět....*****
Eva Balúchová
Třeba po jižních Čechách přijde na řadu Brno.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%