Soutěž: Moje první babičkovství
FOTO: S růstem roste chuť. Archiv autorky

Soutěž: Moje první babičkovství

9. 3. 2016

Je to oříšek. První zaměstnání, první houskový knedlík, první svíčková, první natřený plot i první nahozená zeď, první vystoupení s orientálním tancem, první cesta po ostrovech Atlantiku. To vše jsou zážitky patřící do kategorie „Poprvé." Jak vybrat to opravdové a nej? O pár zážitcích, které stály za zveřejnění, jsem již psala.

Teď se zmíním o tom nejčerstvějším. To „Poprvé“, které z mého pohledu, stojí za to, je moje první babičkovství. Hned vysvětlím proč. Sama mám dvojčata, holku a kluka. Od jejich prvního křiku až do doby než šli do školky, to byl nepřetržitý, nekonečný a hlavně rychlý sled událostí, které jsem nestíhala prožít a vychutnat. O to víc si teď užívám při hlídání vnučky. Už doba, kdy byla „Šťouchalína“ v bříšku, byla pro mě samá novota. Za nás byl trychtýř na poslouchání srdíčka, maximálně něco navíc v porodnici, a teď tolik novinek, co vše se sleduje a zjistí.

Jelikož bydlíme všichni pod jednou střechou, ale každý ve svém bytě, mám jedinečnou možnost pozorovat a koukat, jak se malá mění, a co postupně umí. Nemíním se rozplývat nad tím, jak je úžasná a jedinečná. Je to normální vývoj a jasně, že každá babička ví své. Ale přesto - třeba takový kašel. Nikdo to toho prcka neučí a on to umí.

Je to jen můj úžas a obdiv zrození nového života a jeho dokonalostí.

 

 

Jaké bylo to vaše „poprvé“? Co vám nejvíce utkvělo v paměti, na jakou událost či činnost, kterou jste dělali prvně, nejraději vzpomínáte Zúčastněte se naší soutěže a napište nám svůj příběh na téma „Poprvé“. Více informací o soutěži najdete zde.

 

Soutěž - poprvé
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Helenko, hezky napsané, vtipně a svižně, tak si užívej babičkovství, já na to stále čekám :-)
VANDA Blaškovič
Heleno, stručné, jasné, úžasné! Děkuji. Také vím své..:))
Zdenka Jírová
Jsem dvojnásobná babička a oběma jsem se snažila věnovat podle možností. Je mezi nimi větší věkový rozdíl, tak si je mohu každého "vychutnat" zvlášť.Vnučka je už dospělá, vnuk chodí do 3. třídy. Musím se hodně snažit, abych za ním ve vědění nebyla pozadu, jeho "Proč?" je někdy dost náročné.
Růžena Antlová
Babičkovství je nádherná věc u mě bylo 5 x poprvé vždy jinak krásné
Marie Seitlová
Krásně popsané babičkovství, i já jsi vzpomněla na to, kdy jsem uviděla poprvé své vnouče. Dnes je mu již 21 a stále dělá radost stejně jako další má vnoučata. Jsou to naše zlatíčka.
Alena Vávrová
Helenko, já byla mladá babička a abych ten titul naplnila, musela jsem za svou první vnučkou jezdit velkou dálku - až do Luhačovic. A to jsem nikdy předtím sama tak daleko necestovala. Byla jsem moc šťastná, když se mladí přestěhovali sem a mohli jsme si první vnučku užít víc a kdykoliv. Skutečně to tak cítím, že "vnoučata jsou dárkem za to, že jsme byli rodiče".
Jana Šenbergerová
Přestože mám ty svoje ratolístky daleko, je pravdou, že prvního vnoučka jsem si užila nejvíc. Blízko či daleko, všechno má své plusy a mínusy. Užívejte si to, je krásné být u toho.
Olga Štolbová
Helenko, hezky jsi to vystihla a ještě krásnější bude to všechno další, co přijde. *****
Olga Štolbová
Helenko, hezky jsi to vystihla a ještě krásnější bude to všechno další, co přijde. *****
Eva Mužíková
Helenko, krátké, milé s nádechem humoru. Užívej si té malé "Šťouchalíny" plnými doušky...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...