Novoměstský krajáč a výstava Vladimíra Jiránka
FOTO: autorka

Novoměstský krajáč a výstava Vladimíra Jiránka

9. 3. 2016

V sobotu počasí nic moc. Tak jsme vyrazili na Novoměstský krajáč. Bylo tam veselo, lidová muzika a pestrý výběr všeho, co nám dělá radost. Jídlo, pití, pamlsky pro oči. I děti si užily a vyzkoušely kouzlo umění starých řemesel.

Těšila jsem se, že konečně zase jednou navštívíme naši kavárnu ve Vojtěšské ulici. Je to kousek od Karláku. Kdysi jsem ji potkala v parném létě čistě náhodou. A když jsme poblíž, zajdeme tam. Ale běda. Vzali jsme to jinak než obvykle. Bloudění tajemnými uličkami mě úplně odrovnalo. Tak jsem se těšila k malému stolku pro dva. Bývá často volný a ve výklenku stojí socha svatého Vojtěcha. Ještě je tam něco zajímavého. V tom výklenku leží velká kniha a do ní píší i kreslí návštěvníci kavárny. Všemi jazyky, ale hlavně česky. Už kdysi jsem o tom místě napsala básničku, ale vždycky ji zapomenu doma. V sobotu jsem ji měla s sebou. Zbytečně. Kavárna byla zavřená. Nevím proč. Jestli ji ruší, nebo malují. Žádný nadějný vzkaz.

Tak jsme to vzali po nábřeží na tramvaj. V Tančícím domě nás pozdržela výstava Vladimíra Jiránka. Ta mi teda spravila náladu. Smála jsem se ještě ve vlaku.

 

výstavy zábava
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Drahomíra Stínilová
Já ten plakát taky měla hodně dlouho pověšený v práci. Ani nevím, kde skončil.
Hana Rypáčková
Jiránka mám moc ráda a dokonce jsem už sehnala plakát :"Naučte svého psa chodit do práce". /Měla jsem ho v práci na dveřích a pak už se mi zničil...Všude jsem roztroubila, že ho sháním a kamarád mi ho poslal.Mám ho v ložnici...Úlet?
Květoslava HOUDKOVÁ
Musím si zvyknout, že Novoměstská radnice pořádá ve svých prostorách různé a zdá se, i stále lepší akce = častěji tam jezdit. Zatím jsem preferovala akce např. na Výstavištích apod., ale v Nr je příjemně i klidněji.
Drahomíra Stínilová
To přesně Libora nevím, ale myslím , že ne. Pod heslem výstavy jsem našla jen o tom, že je v Tančícím domě, ale že by byla putovní tam není. To byla náhoda, že jsme na ni narazili. Je velmi vkusně a vtipně nainstalovaná a vyloženě tam sedí. Teď ale vyšla další nová kniha, ve které jsou právě některé vtipy, které jsem viděla na té výstavě. Je bohužel dost drahá-teda ta kniha, ale texty jsou v několika jazycích, což může být i pro cizince. Jestli však porozumí českému humoru, to nevím.
Libor Farský
Drahuško, nebude ta výstava Vl. Jiránka náhodou putovní? Mám od něj jen knihu, jednu z mých nejmilejších.
Miroslava Jachimová
Novoměstský krajáč jsem musela vypustit, ale na Jiránka se chystám. Když jsem byla na výstavě Bořka Šípka, tak výstavu Jiránka zrovna instalovali.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...