Soutěž: Moje poprvé
FOTO: autorka

Soutěž: Moje poprvé

12. 3. 2016

Kamarádka mi napsala: napiš nějaké Poprvé! Tak jsem se zamyslela. Poprvé, poprvé...

To může být první schůzka, první dítě, první vnouče, první dovolená u moře.

Takových zajímavých POPRVÉ už jsem za svůj život zažila hodně. To jsou samé velké radosti a jsem za ně vděčná. Ale já si užívám ráda i malých radostí. Jedna z nich bude Moje poprvé.

Začátkem prosince jsem si na portále přečetla článek Vratislavy Hofmanové, ve kterém se mimo jiné psalo: "Kupte si něco, co jste nikdy nejedli." Tahle věta se mi vybavila v obchodě, když jsem uviděla v regále granátové jablíčko. Ještě nikdy jsem jej nejedla, tak proč to nezkusit?

Doma jsem jej rozkrojila napůl a na čtvrt a užasla nad jeho krásou. Zrníčka byla ve vyrovnaných řadách, tak krásně vybarvená, že nevím, jestli mají české granáty název podle granátového jablíčka nebo jablíčko podle českých granátů.

Nejen, že jsem se pokochala zajímavým ovocem, ale ještě jsem si pochutnala a určitě tělu dodala nějaké vitamíny.

Od té doby už nesmí granátové jablíčko při nákupu ovoce chybět v košíku.

 

 

Jaké bylo to vaše „poprvé“? Co vám nejvíce utkvělo v paměti, na jakou událost či činnost, kterou jste dělali prvně, nejraději vzpomínáte Zúčastněte se naší soutěže a napište nám svůj příběh na téma „Poprvé“. Více informací o soutěži najdete zde.

 

 

 

Soutěž - poprvé
Hodnocení:
(4.6 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Chodorová
Granátové jablíčko jsem také ochutnala poprvé letos, moc mi chutná, a taky jsem si přečetla jeho význam pro náš organismus. Měla jsem štěstí , že jsem vždy koupila jablíčka sladká.Dobrou chuť Evo.
Soňa Prachfeldová
Evko, když objevíš chuť, budeš si ho kupovat , také jsem si jablíčko zamilovala a snažím se, aby ani zrnko nepřišlo nazmar , mám květinku granátové jablíčko, je plná nádherných červených květů a pak malých jablíček miniaturních, jenže jsou tvrdé. Krásné, lahodné, užitečné poprvé !
Jana Šenbergerová
Takové pěkné poprvé! Na to své granátové už se nepamatuji, ale granátové jablko je moje oblíbené ovoce. Užívám si ho, když vybírám při nákupu, pak ho pár dnů hýčkám očima v míse s ostatním ovocem. Následně obřadně vyloupu tu lehce nakyslou dobrotu z hořkých slupek. Pilně při tom ochutnávám. Část zrníček sníme hned, druhou si necháme k snídani. Nejradši mám ta, která ještě nejsou úpně vyzrálá, protože nemají tvrdé pecičky - to jsou předvánoční. Povánoční jsou zralejší, ale s tvrdými pecičkami, které polykám. Čerstvou grenadinu jsem nikdy nepila a pasterovaná v láhvích je odporná.
Eva Balúchová
Asi jsem měla štěstí,protože všechny jablíčka, která jsem koupila,měla výbornou chuť.Tak barvitě jsem popsala chuť i vzhled kamarádkám,že si je všechny koupily.
Hana Rypáčková
Moc se mi líbí pestrost příspěvků k soutěži.A grenadina ? Na mě moc sladké...Ale barva se mi líbí, takže hodně limetek přimačkat. Pomelo vede, ne?
Dagmar Bartušková
Opr. ...konzumaci...
Dagmar Bartušková
"Granáty" určené ke konzumnaci musí být zralé, jinak jsou trpké. V koktejlech se lehounce navinulá šťáva z nich nedá "přehlédnout". Domácí výrobu nepraktikuji, ráda se nechám obsluhovat někde v dálavách u moře, tam mají - s celkovou atmosférou, takovou jinou, lahodnější chuť.
ivana kosťunová
Jedí se ta zrníčka a chuť je taková hořkosladká, sladká převažuje. Mám tu chuť moc ráda. Vyráběl se z nich nápoj zvaný Grenadina. Možná ještě někde vyrábí.
Elena Valeriánová
Evi, často jsem si z dovolené přivezla granátové jablko. Ale nevěděla jsem, jak ho jíst a tak to byla vždy jen dekorace. Prý se jí právě ta semínka, je to tak?
Alena Tollarová
Jé, Evo, tu Tvoji kamarádku, která Tě vyhecovala k napsání článku, bych chtěla znát. Je to totiž dobře, že jsi tak udělala. A vybrala sis zajímavé téma. Vnitřek jablíčka vypadá jako nějaká mozaika. Asi ho taky zkusím koupit. Viděla jsem je sice, podobně jako Zuzka, na stromech, ale nikdy jsem ho nejedla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.