Fotoreportáž: Veverka Čiperka
FOTO: autor

Fotoreportáž: Veverka Čiperka

13. 3. 2016

Při každodenní kontrolní návštěvě naší zahrádky, jsem u svého paneláku zahlédl skotačící veverku. Pomalu jsem opřel kolo na stojan a vytáhl jsem opatrně svůj Nikon a začal fotit.

Nejdříve byla „čiperka“ ostražitá, ale když viděla, že ji z mé strany nehrozí žádné nebezpečí, začala cosi pojídat u kmene stromu. Hned popolezla výše a zase dolů. Ostražitým očkem mě ale pozorovala.

Naše náklonnost brzy skončila hlučným chodcem, který směřoval do nedalekého krámu. „Čiperka“ pomalu odběhla dále na stromy a už jsem se ji nevěnoval. Jen několik snímků Vám čtenářům předkládám.

 

 

fotografování příroda zvířata
Hodnocení:
(4.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Hezké. Také mám fotky veverek, jak se honily po stromu. "Odchytila" jsem je do hledáčku jednou s našimi na procházce Vratislavickým lesoparkem :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
Několikrát jsem byla na léčení v Mariáns. Lázních - veverky/šikulky v tamních parcích byly zvyklé na lidi a oříšky - vyzkoušela jsem: Usedla na lavičku v místě, kde nebylo rušno a několik lísk.oříšků položila na rameno (vycpávka vytvořila plošku, oříšky držely). Po chvilce jsem uviděla veverku-snad oříšky i cítila. Vyšplhala se mi po zádech a na rameni i hodovala - potvrdil se výraz "oprsklý jak veverka" - ale bylo to moc milé. (Mám v notebooku uloženu taky veverku/ pásmo - ráda bych přeposlala, mohu požádat o mail? (jinak to neumím-dík): kurzHoudk@seznam.cz
Zdenka Jírová
Krmení veverek je jednou z nejhezčích atrakcí v našem zámeckém parku. Také je ráda fotím, ale jsou moc rychlé. Když si přijde pro oříšek až ke mně a opře se svými droboučkými tlapičkami o mou ruku, aby si pohodlně sebrala sousto, je to nádherný okamžik.
Eva Mužíková
Hezké a milé. U nás v lesoparku je několik černých, jsou ale zcela plaché. Bertík vždy, když nějakou vidí nadšeně lítá okolo stromu a přestože je velmi poslušný, tady nemám s povelem - ke mně, šanci...
Olga Štolbová
Ještě, že jste ten foťák měl...*****
Jitka Havlová
Moc pěkný příspěvek, zase nám brzy něco nafoťte a napište.
Ladislav Vesecký
Všem děvčatům, moc děkuji.
Dagmar Bartušková
Černé veverky jsou v parku "Frantovek" stále. Měli jsme jednu oblíbenou, a říkali jí Zuzanka. Při focení je třeba být v pohotovosti. Jsou hbyté, a pokud jim nemáte co nabídnout, pádí zpět do korun stromů.
Anna Potůčková
Ochočené veverky byl alespoň v r.1984 i ve Františkových Lázních - mám fotku, kdy manželovi žere z ruky.
Drahomíra Stínilová
Je to zajímavá veverka. Já zatím viděla jen takové zrzavé. Moc dobré fotky i článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...