Film pro pamětníky: Humoreska
FOTO: Filmexport Home Video

Film pro pamětníky: Humoreska

18. 3. 2016

Tentokrát představujeme dramatický příběh o lásce k hudbě v hlavní roli s Rudolfem Hrušínským a Jaroslavem Průchou.

A jaký že je děj? Josef Hupka miluje hudbu nadevše na světě. U maturity propadne a přidá se k potulným muzikantům. Jeho ženou se stane houslistka Hanči, která mu porodí syna Hynka. Bohužel však Hanči umírá na tyfus a Josef zůstává se synem sám. Snaží se uživit hraním na ulici. Jednoho dne kolemjdoucí advokát Maltrus uslyší jeho „Humoresku“. Josefova hra na housle ho osloví natolik, že mu nabídne práci i místo ve svém kvartetu. Hupka sdílí lásku k hudbě i se synem Hynkem, který rovněž hraje výborně na housle. Hynek vystuduje práva a získá práci koncipienta u Maltruse. Zaplete se však s jeho ženou…

Ve filmu zazní klasická hudební díla – Humoreska od Antonína Dvořáka, Z mého života a Hubička od Bedřicha Smetany. Těšit se můžete na krásná pražská panoramata a záběry z Českého ráje.

Za scénář k filmu získal Otakar Vávra v roce 1939 Svatováclavskou cenu a film byl také uveden na VII. MFF v Benátkách roku 1939.

Ve filmu hrají: Rudolf Hrušínský, Jaroslav Průcha, Vladimír Salač, Ladislav Boháč, František Smolík, Jiřina Šejbalová, František Kreuzmann, Ella Nollová, Jaroslav Vojta, Božena Šustrová  

Snímek vyšel 9.3. na DVD firmy Filmexport Home Video a je k mání v trafikách za 99 korun, nebo v e-shopu www.filmexport.cz.

film
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Tento film jsem asi také neviděla, ale ruku do ohně bych za to nedala.
Vladka Steinová
Film jsem viděla jen jednou v kině Ponrepo a to už je dávno, v TV také jednou, zaručeně dlouho nebyl promítán. Jedná se však o skvost naší kinematografie.
ivana kosťunová
Myslela jsem si, že jsem už viděla všechny staré filmy. a vida, tenhle ne. Díky za upozornění.
Olga Štolbová
*****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.