Babiččina vzpomínka
Ilustrační foto: pixabay.com

Babiččina vzpomínka

21. 3. 2016

Zajistila jsem týdenní pobyt na Šumavě s 5ti letým vnukem. Uvítala jsem informaci, že v hotelu má svou "základnu" výtvarnice V.K.: "Skřítci a strašidélka", kde si mohou děti tvořivě hrát. Kromě výletů měl tedy vnouček další zpestření pobytu, což si důkladně užíval.

Kupodivu ho velmi zaujal "ZÁŠUPŠÁK" - skřítek ošklivý, v domácnostech nevítaný. Lidem totiž rád schovává různé věci tak, že je potom nemohou najít. Před odjezdem domů jsem si připravovala kufr i tašku a nastal problém. Vnuk se ptal:

"Co hledáš, babi?"
"Při příjezdu jsem vyndala z tašky klíče od bytu a teď je nemohu najít." 

A vnuk povídá: "No jo, tak to ten Zášupšák u tebe řádí. Ale počkej, jak se vyřádí na tátovi - babi, ten už je sklerotickej!"  

Já jsem zřejmě u syna tuto vlastnost nepostřehla a vnouček mne poučil, že opravdu "ZÁŠUPŠÁK" = schovávač, se vyskytuje v každé domácnosti!

A jak je to u vás?

 

Můj příběh vnoučata
Hodnocení:
(4.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Michaela Přibová
Velmi hezký článek a roztomilý vnuk. Paní V. Klimtová má opravdu moc hezké skřítky a strašidélka. Měla loni výstavu na Karlštejně. Měla jsem jednou skupinu na hradě a já běžela na výstavu. Unesena jejími lesními skřítky i čarodějnicemi. Děkuji.
Květoslava HOUDKOVÁ
Za příznivé reakce na článek všem děkuji, někteří paní výtvarnici/spisovatelku V.K. znají - a tak už nebude považováno za "reklamu": Je to paní Vítězslava Klimtová, skřítci a ostatní strašidélka žijí v Pohádkové zemi (www.pohadkovazeme.cz), králem P.z. je p. režisér Zdeněk Troška. Paní Klimtová píše a kreslí do knížek pro děti, ale např. vydala i knížku pro dospělé: "Sexuální přitažlivost domácích kutilů" (Vánoč.dárek pro zetě) - vypůjčte, přečtěte, smějte se. Pořádá občas besedy a putovní výstavy - třeba budou i ve vaší oblasti. Též vyzdobila knížku"Pověsti z Kostelců (prodává ji MěÚř Kostelec nad Labem, kde žiji - od rodin dětí mám jako Vánoční dárek)
Zdenka Jírová
Já mám asi doma dva. Zrovna dnes jsem hledala nález pro zítřejší kontrolu u lékaře asi hodinu. Nebyl. Nakonec jsem si vzpomněla, že jsem ho asi zapomněla u jiného lékaře. Nebo že by se mnou bydlel Alzheimer?
Hana Lancová
Můj muž se s ním občas kamarádí. :-)))
Alena Várošová
Květo, u nás ten človíček se nazává trochu jinak,co nám občas schovává věci,pošleme jej do Německa....
Dana Kolářová
Také moc ráda vzpomínám na setkání s paní spisovatelkou. Děkuji za připomenutí.
Jarmila Komberec Jakubcová
u mně doma střítek občas řádí.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milí přátelé, jsem ráda, že se vám článek líbí, jen ještě doplňuji: Ten skřítek na obrázku NENÍ "Zášupšák" (foto ke článku mi ještě přidala redakce) - ten správný je mnohem ošklivější ! Až půjdu na kopírku, udělám výtisky a přivezu s sebou do Doks. Vnuk už je dospělý, syn = jeho táta už je na tom se "sklerózou" mnohem lépe! - je totiž starostou místních Dobrovolných hasičů - a zde se zapomínání netoleruje !!
petr stejskal
S tou protekcí nás je. Ani předbíhat nemusíme, na všechny se dostane.
petr stejskal
Ten bezva ZÁŠUPÁK má obrovské množství přátel a rád se s nimi o své umění podělí. I já patřím do kolektivu jeho přátel, jen si někdy říkám, že je toho trochu moc. Ale on to zas po chvíli, někdy dost dlouhé, zase nabídne, ale většinou v místech naprosto nečekaných

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.