Můj první výlet
FOTO: archiv autora

Můj první výlet

21. 3. 2016

Kdysi v dávných časech, to jsme bydleli ve Mšeně, coby malý, asi tříletý špunt, jsem se rozhodl, že se kouknu do světa. Rodiče měli to maličké hospodáříčko a mezi tím byly i slepice, které se klidně pásly mimo náš dvorek. Taťka jim udělal vzadu v plotě díru, aby dámy mohly ven. A já se do té díry vešel, a tak jsem vyrazil. 

Když rodiče zjistili, že se ani na dvorku ani na zahrádce nenacházím, začalo velké hledání kluka nezbedného. Tehdy v naší ulici byly výborné sousedské vztahy, a tak mě brzo hledalo půl ulice. Když se zeptali na hlavní ulici, co jezdily i tramvaje, jestli někdo neviděl malého kluka, tak prý támhle na kopečku na schodech u baráku jeden sedí. Já si totiž vylezl po několika schůdcích k baráčku na kopečku a díval se na električky,  jak jezdí. Auta byla vzácností, tak větší nebezpečí nehrozilo.

A tak po chvíli bylo radostné setkání a skončil můj první samostatný výlet. Nebyl dlouhý na dnešní dobu,ale tehdy mi připadl dlouhatánský. Cesta zpět byla v taťkově náručí.

Můj příběh vzpomínky
Autor: petr stejskal
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
petr stejskal
Ten obrázek je právě z místa kam jsem doputoval
petr stejskal
Míšo, moje touha po poznávání nových věcí, nových míst mi zůstala. A tak moje dovolená ,kdyby byla na místě, by mě nebavila proto jsem nikdy dovolenou u moře neměl, nechtěl jsem
Lenka Hudečková
Hezké Petře, jako vždy :-)
Michaela Přibová
Hezká vzpomínka, Petře. A ta touha cestovat a objevovat je stále v tobě, viď? Děkuji.
Zdenka Jírová
Také jsem zažila jeden takový výlet. Bydleli jsme na samotě od města. Asi kilometr od nás se utábořily houpačky a kolotoče. Bylo mi asi 5 let a já se nemohla dočkat, až tam se mnou půjdou rodiče, tak jsem se tam tajně vypravila sama. Po delším hledání mne konečně objevili, jak zbožně na ty kolotoče hledím. Tak místo slíbeného výprasku mi dali korunu, a já se mohla svést.
Jana Šenbergerová
Hm, já už se na svůj první výlet nepamatuji. Jen z vyprávění rodičů vím, že jsem s nimi chodila po horách už od tří let. Na ty električky bych byla také asi zvědavá, ale u nás žádná nejezdila. Petře, ráda jsem si to přečetla.
Alena Várošová
Petře na hezké vzpomínky každý rád zavzpomíná,ale zůstanou mu i ty co nejsou až tak radostné.5*
Jitka Chodorová
Hezká vzpomínka na dětství.
Helenka Vambleki
Taková miloučká vzpomínka. Asi před šedesáti lety sousedovic čtyřletý kluk byl zase blázen do autobusů - nasedl a jel. Maminka mu dala do kapsy lísteček, jak se jmenuje a kde bydlí a vždy se spolehlivě vrátil domů :-)
Naděžda Špásová
Odvážný a zvídavý chlapeček. Petře, zůstalo vám to?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.