Moře

Moře

28. 7. 2012

Jen čtyři malá písmenka znamenající takovou sílu, krásu, nekonečnost. Kam oko dohlédne, voda, spousta vody, nespoutaný živel, který nás okouzluje i děsí, vábí i odrazuje. Když jsem ho spatřila poprvé, byla jsem nadšená, přivítalo mě ruku v ruce se sluncem, bylo po dešti a písčitá pláž nás kropila jemným pískem, který odfoukával teplý vítr.

"Jsme u moře", volaly všechny moje smysly a kochaly se zážitkem, který jim byl do té doby odepřen. Jenže zkusíš jednou a nebudeš chtít jinak, naplnila se proroctví. Uzavřela jsem s ním smlouvu, přijedu zase, jen jak to bude možné, slibovala jsem té nespoutané vodě a v té chvíli jsem už věděla, že svůj slib určitě splním. Ještě několikrát mě bylo dopřáno s tím vodním živlem zažít pár společných dní a všech slastí,s tím spojených. Takový nádherný, teplý večer také není k zahození, procházka kolem moře či promenáda večerním, pulsujícím městem, pozastavení u obchůdků se suvenýry, pár kopečků výborné zmrzliny, či posezení v hospůdce při sklence dobrého moku, působí blahodárně na každého z nás.

Středomořská vegetace, palmy i ovocné stromy jižních plodů jsou nezapomenutelnými průvodci při našem večerním toulání. Vůně květin, vůně moře i vůně, které se linou z bezčetných hospůdek a taveren, nás okouzlují svou samozřejmostí. Je to krása, říkám si a v duchu počítám dny, které ještě zbývají. Všechno však jednou končí, zabalíme kufry, v nich dárečky pro naše blízké a začínáme se těšit domů.

Naposled se jdu rozloučit s ním. Je nějaké smutné, tak mu domlouvám "Ahoj Moře, já ještě tu smlouvu neruším, já se chci ještě aspoň jednou vrátit, snad mě to bude dopřáno. Měj se hezky a někdy nashledanou!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Můj vzkaz se dal pochopit i takto. Já jsem myslela na to, jak jsou někdy lidé myšlenkoví Blíženci!
Jitka Chodorová
Zuzanko,četla jsem vaši povídku a překvapilo mě,co máme společných myšlenek i slov,ale věřte,že jsem neopisovala,mám tuto povídku již asi 2 roky v "šuplíku",jakož i jiné,děkuji vám!
Zuzana Pivcová
Vaše pocity plně chápu, sama jsem je tu nedávno také popsala (viz Není moře jako moře).
Jitka Chodorová
Děkuji,budeme aspoň snít,ale naděje je vždycky...tak třeba?
Hana Procházková
Jitko, vyjádřila jste to i za mne - tak krásně to neumím, díky!
Růžena Antlová
Vzpomínka a slib daný moři i když se vám nepodaří ho splnit aspoň máte nač vzpomínat,já o něm jen snila a sním a ráda si vždy aspoň o něm něco přečtu nebo koukám na obrázky a různé dokumenty a cestopisy o moři.
Jitka Chodorová
Myslím si,že já k tomu už nepojedu,i když bych moc chtěla,jsou věci,o kterých člověk nemůže sám rozhodovat...
Vendula Jirásková
Jituško,ještě mnoho a mnoho dalších krásných chvil,strávených u moře.Už se na Vás těší !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.