Nájemník
Ilustrační foto: ingimage.com

Nájemník

11. 4. 2016

"Pane Nováku, víte, že úplně strašně chrápete?" povídala mi nedávna moje sousedka. Pravdou je, že občas nahlas chrápu.

"Chrápete na celý barák a vůbec vám nevadí, že jsou tady taky jiní nájemníci a že se chtějí vyspat po práci, že jo. A že ten váš pes pitomej tady skučí jako, jako pes. Chrápete, vy obejdo jeden! Vždyť vy, chlape jeden, si neutíráte ani boty, když jdete po schodech a chcete něco povídat, že nechrápete. Že se nestydíte!"

"Ale, no víte, paní," snažím se sousedku uklidnit.

"Heleďte, žena od vás utekla, dítě chodí po flámech a vy tu něco říkejte. Nechte si ty řeči, mně nebudete nic povídat, vy....A toho psa, co máte doma, vám jednou opařím z okna, až tam bude čumět na akát. To není ani pes. To je hrozný. A jak blbě štěká. To je vidět, že je u vás. A to, že vám žena utekla, to vám teda přeju. Bodejť by ne, vždyt´se ta ženská chudák ani nevyspala, že vám není hanba. Chlape jeden. Takhle mě budit pořád. Musíte chrápat? Tak si jděte na středisko, at´ s váma něco udělají a toho psa dejte pryč, vždyť to není možný. Já se vám divím, takovej študovanej člověk a takovej neřád. A co ta můra, co s váma včera šla? Já ji dobře viděla. Nic mi nebudete říkat, člověče. A měla ten samej svetr, co mám já. To je hrůza. Káča jedna. A vy si budete s klidem chrápat.To teda ne. To si povíme jinde, abyste věděl. I ten váš pes. Uvidíte!" 

Prásk, dveře mé sousedky se zavřely a já si setřel pot z čela. Tak takový jsem já nájemník.                                                                                                                             

 

 

 

 

 

bydlení Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Na takovou saň bych tu horkou vodu, kterou vyhrožovala vašemu psovi, chrstla s chutí sama. Jak chce někoho kárat, když o slušném chování nemá ani ponětí?
Květoslava HOUDKOVÁ
Jano Slavík. - za nepříjemnosti, které jste popsala, nemohou ti psi, ale jejich majitelé, kteří zřejmě chybovali ve výchově. Měla jsem psy celý život, proto vím, že výchova MUSÍ začít hned od štěněte, s velkou trpělivostí, dostatkem času i laskavostí = pak má úspěch !! A lidé - kteří na to povahu nemají - ať si pejska raději nepořizují.
Jana Slavíková
Pokud pes štěká v noci, dalo by se to posoudit jako rušení nočního klidu podle zákona o přestupcích. Pokud štěká ve dne, protože je sám v bytě, mohli by to řešit ochránci zvířat jako týrání. Pokud pes nadměrně štěká průběžně, je nevychovaný. Někteří chovatelé psů jen těžko chápou, že jejich svoboda končí tam, kde začíná svoboda sousedů.
Alena Várošová
Dobrý příběh i takoví žijí lidé.jednou mi sousedka říkala,ten váš pes pořád štěká a já nemůžu spát.já ji klidně odpověděla.No jo je to pes,mluvit neumí.Tak jej naučte mluvit a bude si s Vámi povídat a byl klid.
Hana Šimková
Horší je to ale z vyhrožováním tomu pejskovi. Je to opravdu zlá jedubaba.
Hana Šimková
Ivanko, jazyk vyplázněte. Aspoň budou mít další téma k hovoru. Mně řekla jedna kamarádka, že až mě nebude nikdo pomlouvat ,tak asi budu mrtvá.Tak raději budu živá a žlučovitých řečí zapšklých bab si nevšímám.
Jana Šenbergerová
Po emocionální poezii zdařilá próza. Pěkně jste se nám představil. A nebojte se, tady nám nebude vadit ani vaše chrápání, ani váš pes, i kdyby štěkal. U toho je to přirozené. :-)
Libor Farský
Líbila by se mi reakce ke které se odhodlává Ivanka Nebo bych jí odpověděl "Jediný kdo tady blbě štěká jste právě Vy. Až budete zase před barákem očumovat svetry žen, tak Vás z okna počůrám" *****
Lubomír Müller
Je to ze života, ale podané s humorem. Minifejetonek na pět hvězdiček. krásné.
Květoslava HOUDKOVÁ
Pane Zdeňku, šetřte sílu = nestírejte pot z čela a raději tu drbnu pošlete do p ..... . Já prevent. žiji v Pečováku, mezi drbny nechodím. Ty hlavní už jsem "tam" poslala taky a mám od nich klid.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...