Vyberte slůněti z pražské ZOO jméno!
FOTO: Facebook MIroslava Bobka, ředitele ZOO Praha

Vyberte slůněti z pražské ZOO jméno!

16. 4. 2016

Slůně, které se 5. dubna narodilo v pražské zoologické zahradě, přibralo šest kilogramů. Každým dnem je aktivnější a dobře prospívá, uvedl v tiskové zprávě kurátor savců Pavel Brandl. Zoo Praha proto požádala veřejnost o zasílání návrhů na jeho jméno a kmotra. Spojila to se soutěží.

Zatímco po porodu sloní sameček vážil 104 kilogramů, ve středu váha ukázala 110 kilogramů. "Z toho, že slůně přibralo, máme radost. U většiny mláďat dojde po porodu k poklesu váhy, který se pak pozvolna začíná vyrovnávat. Přírůstek šest kilogramů je znamením dobrého zdravotního stavu slůněte," uvedl Brandl.

 

Slůně se okamžitě stalo lákadlem pro návštěvníky pražské zoo. Ve vnitřní expozici ho mohla veřejnost vidět třetí den po porodu, tento týden se také poprvé podíval do venkovního výběhu. Pokud to počasí umožní, mohl by si procházku venku zopakovat o víkendu, uvedl Brandl.

Návrhy jmen pro nový přírůstek je možné zaslat online prostřednictvím webu Prima ZOOM. Na něm je také možné sledovat online přenos z Údolí slonů. Lidé, kteří přijdou s originálním nápadem, mohou vyhrát vstupenky do Zoo Praha, speciální komentovanou prohlídku Údolí slonů nebo možnost vyrobit si vlastnoručně papír ze sloního trusu.

 

 

 

ZOO
Autor: ČTK
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Doufám, že vyhraje Bobek, Bobík nebo Bobeček podle ředitele ZOO. On uveřejnil první fotky a ionformace.
Alena Tollarová
Mě napadá akorát Bimbo, ale to není to pravé ořechové. Jméno určitě musí korespondovat s reáliemi místní sloní skupinky. Budu si muset jména a původ ostatních slonů připomenout. Ale je to sakra krásný chlupatý chobotnateček a jednou budou sloní holky koukat, jak je bude prohánět!! Přeji mu krásný sloní život!
Zuzana Pivcová
No, otcem byl ještě Mekong, kterého pak dali po letech v Praze do jiné ZOO, ještě před narozením tohoto potomka.
Květoslava HOUDKOVÁ
V ZOO u slůněte je otec naprosto JISTÝ! ("vykonal dílo" a pak byl odvelen - jen moje "bedna" si ho nezapamatovala). Horší je to u lidí (mnohdy se otec hledá PODLE TRENÝREK, že??)
Dagmar Bartušková
Květo, otec je vždy nejistý. :-)
Libor Farský
Hlavně, že je to roztomilé slůně zdravé. Verše Jana Vodňanského „Slůně stůně“ a další podobně rozverné moji malinkatí kluci milovali a třeba z knížky „Povidlo šlo na vandr“ mnohé znali zpaměti, i když ještě neuměli číst, stačilo jim podívat se na obrázek. Zde je odkaz na vtipný rozhovor s autorem: http://www.albatros.cz/o-nas/zpravy-z-redakce/jan-vodnansky-a-jeho-napady/
Květoslava HOUDKOVÁ
Matka slůněte je ze SríLanky, otec nevím odkud byl? a tak by jméno mělo pocházet z tamních jazyků, které neumím = navrhovat nebudu. (Nenavrhovala jsem ani jméno gorilátka, ale jeho křtin vZOO tehdy zúčastnila. Předtím promítli všech 10 návrhů - líbilo se mi 3. jméno v pořadí: KIBURI - a opravdu zvítězilo! = Svahilsky: silný, udatný - a přeji mu AŤ TAKOVÝ JE !!) Domorodé jméno přeji i slůněti - křtin se též ráda zúčastním.
Zdenka Jírová
Líbí se mi pro slůně jméno Samba.
Zuzana Pivcová
Dala bych mu jméno Janek (po mámě Janitě).
ivana kosťunová
Slon, Elefant, Fanta, Fantík bych ho pojmenovala :)))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.