Můj plán: oslava šedesátin a stěhování
Ilustrační foto: pixabay.com

Můj plán: oslava šedesátin a stěhování

19. 4. 2016

Jsem člověk plánovací. Plánuji stále a svoje plány si i zapisuji. Do notebooku, do diáře, do kalendáře, na papírky. Píšu si, co zjara zasadím, kam co přesadím, co mě čeká a nemine, kam se vydáme na cesty, co mám nakoupit. Plány velké i malé, dlouhodobé i krátkodobé, to je můj život. Mám dobrý pocit, když se mi je daří plnit, někdy však přijde neočekávaná událost, která zcela mé plány nabourá nebo zcela zboří, ale svět jde dál. Manžel se mi za to někdy směje, jindy je ovšem vděčný za to, že vůbec nějaký plán byl a že dokážu ohlídat i to, co je důležité pro nás oba nebo dokonce pro celou rodinu.

Nemám jeden plán, ale vždy několik souběžných, takže je to zcela manažerská úloha. V současné je mým krátkodobým plánem oslava mých šedesátin, dlouhodobým stěhování a stavba nového domu. Rozhodli jsme se přestěhovat do našeho rodiště na Jižní Moravu a náš velký dům vyměnit za malý pohodlný bungalovek, který je zatím ještě jen v mé hlavě a musím se přiznat, že už i na papíře. Je těžké opustit především krásnou vzrostlou zahradu a pohodlný dům, ale současně je krásné těšit se na něco nového a především přiblížit se k dětem, vnoučatům a všem blízkým, kteří tam žijí.

Těším se na budování nové zahrady, na zařizování a ať se mí mnozí známí diví jakkoliv, že se nám v našem věku chce opustit pohodlné hnízdečko a začínat od začátku, já se na to opravdu těším.

Plánuji tedy stěhování, co přestěhovat a co ne, myslím si, že je dobré zbavit se nepotřebných věcí, plánuji zařizování nového domu a novou zahradu, plánuji náš nový život. Všechno se naplánovat nedá, tak se současně těším i na to neplánované co život přinese.

 

"Můj plán" - je téma naší další soutěže, v níž můžete vyhrát pěkné knižní ceny. Chystáte rekonstrukci domu, nebo stěhování z většího bytu do menšího? Rozhodli jste se, že se s partnerem vezmete? Chcete se naučit hrát golf, anebo zkusíte malovat? Budete studovat univerzitu třetího věku nebo si hodláte udělat řidičák? Připravujete nějaký zajímavý výlet či dokonce exotickou dovolenou? Napište nám, co plánujete! Pravidla soutěže najdete zde.

 

 

 

 

 

soutěž - můj plán
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Zavadilová
Děkuji všem za příznivé reakce na můj článek i za přání k narozeninám. Paní Dagmar musím zklamat, jsem Beran. A ještě jsem zapomněla poznamenat to, že mám popsanou velkou část diáře také plány těch druhých, protože pomáhám synovi prodávat zájezdy pro klienty jeho cestovní agentury. Takže tady bych se bez dobrého plánu opravdu neobešla, klienti se na nás mohou 100% spolehnout a poté si užít dovolenou bez starostí. A ještě na závěr, ráda se držím citátu: "Plán, který nelze změnit, není dobrý plán."
Drahomíra Stínilová
Máte moc hezké plány a výborně jste o tom napsala. Já jsem taky plánovací typ. Dokonce úklid domu rozepíšu do stovky bodů i s časovými údaji. Vesměs to ale dopadne jinak. Asi o tom taky až budu mít čas napíšu. Ale to si musím naplánovat.
Anna Čípová
Krásné plány. Ať si "nový život" užíváte dlouhá léta ve zdraví.
Hana Čadová
Já neplánuji, vše nechávám na poslední chvíli. Možná dělám chybu! Ani děti jsem neplánovala, kdy se mají narodit. V létě mě bude 65 r. a tento rok to bude 50 let od základní školy. Asi by se měl sraz naplánovat. Určitě nepotřebné věci do nového domečku nestěhujte vím, když se dům zakramaří! Přeji Vám ještě hodně plánů!
Dagmar Pravečková
Paní Marie, já už takový článek nemusím psát. Protože již existuje :-) 60 mi bude příští rok a jsem v mnohém úplně stejná jako vy. Nejste náhodou zrozena v zemském znamení Panny? Držím vám pěsti, ať vám plány vycházejí ke vší spokojenosti.
Zuzana Pivcová
Já sice neplánuji, maximálně si rezervuji zájezd, ale lidi, kteří to dokážou a podle plánu postupují, svým způsobem obdivuji.
Naděžda Špásová
Maruško, přeji vám splnění vašich plánů a krásné bydlení v novém domě. A ještě hodně zdraví k těm budoucím šedesátinám. *****
Elena Valeriánová
Skvělé a zavidění hodné plány. Přejí Vám k nim pevné zdraví a ať se vše zdaří.
Hana Rypáčková
Tak to držím palce. Před deseti lety jsem taky měla celé prázdniny naplánované a klaplo to. Upustila jsem od toho a zklidňuji se. Co se podaří- to bude. A taky to jde.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%