Návrh na filmový scénář: Málo chemie

Návrh na filmový scénář: Málo chemie

15. 5. 2016

Rozhovor v kanceláři (nebo v ordinaci). Starší i mladší muž v bílém plášti… Na stěně trhací kalendář s datem třeba 12. října 1990.

 

Pane primáři, už jste četl o té nové metodě léčení zánětů a svalových bolestí? Začali s tím v Americe…

Neslyšel, pane kolego. Máte čas brouzdat po internetu, že? Víte, dnes je plno nových metod, pořád někdo s něčím přichází. Nemusíte všemu věřit, i když jste ještě mladý…

Psali, že to působí příznivě na regeneraci tkání a na snižování bolesti…

Chuchu, prosím vás. Je to už ověřené na klinických studiích?

To nevím, ale…

A hlavně, má to všechny atesty? Kolik je v tom vlastně chemie?

Obávám se, že tady není vůbec žádná chemie. Nejsou to žádné tablety. Na tkáň se působí zvnějšku.

Cože? Žádná chemie? A dokonce - zvnějšku? Tak jak to může působit uvnitř těla?! Není to nakonec nějaká americká forma akupresury? Ta taky zatím nemá farmaceutický atest a ani mít nebude. 

Ale přece…, tady píšou, jak je to účinné – jak pozitivně to působí…

Reklama, víte? Já musím jít operovat. Pusťte to z hlavy, pane kolego. Vždyť se zeptejte u vás  na fakultě. Jak jste říkal, že se to jmenuje?  

Ultrazvuk, pane primáři.

Ultra co? Ultrazvuk? Tak vidíte, už podle jména to nemůže fungovat!

Soutěž - scénář
Hodnocení:
(4 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Takový střet se dal čekat, pane Čepelko. Podobně jako Jana Š. říkám: Mám s tím své osobní zkušenosti. Uvedu jen příklad 18-leté kočky s pokročilou ledvinovou nedostatečností, což je u koček progresivní smrtelná choroba. Už dva roky bere jistý přírodní prostředek (nebudu kvůli reklamě jmenovat), doporučený mně přes kolegyni od jiného veterináře, který už ho nějakou dobu běžně podával, zatímco náš ho vůbec neznal. Naštěstí je vstřícný, nastudoval si to na internetu a nic nenamítal. Kočka žije v zatím neměnném stavu, ačkoliv předloni byla na smrt a jen na infuzích.
ivana kosťunová
Nechápu- LR-kosmetika je reklama, nebo součást filmového scénáře ? Nebo obojí ? Bylo to nutné kazit skvělý nápad ? Nojo bylo, reklama musí šokovat.
Karel Kafka
S lupénkou to je,pokud vím,dosti složité. Zatím se má zato,že jde o systémové autoimunitní onemocnění,které se nedá vyléčit žádným mazáním. Poněkud nemravná reklama pana doktora Hanzelky v podání pana Čepelky. Myslí si snad pan kolega-senior,že ani průměrní lékaři u nás nevědí,co je to lékařský ultrazvuk a k čemu se používá? K.
Jarmila Komberec Jakubcová
Za čtvrt století se věda a i medicína výrazně posunuly a dnes se objevují i jiné vyšetřovací postupy a za dalších 25 let opět budeme jinde (nás ale se to už asi týkat nebude)
Hana Šimková
Tak to se omlouvám, no doktor nejsem, jinak bych dopadla jako on. Tak fajn, hlavně že to funguje.
Jana Slavíková
Nejdůležitější na tomto článku je datum na začátku - 12.října 1990. Objevy, které se na počátku zdály nepoužitelné, se časem staly zcela běžnými. Ultrazvukem lze dnes rozbít ledvinové či žlučníkové kameny, které se poté z těla vyloučí než nutnosti operativního zákroku - a to léčení je.
Hana Šimková
Tak nevím, možná tomu nerozumím, ale ultrazvuk se používá hlavně u těhotných za účelem určit pohlaví dítěte anebo prohlížení orgánů, jestli jsou v pořádku. O žádném léčení ultrazvukem nevím. Že někdy lékaři něco nevědí, to je docela možné, ale nevím, jestli je to právě toto. Tak zaostalí nejsou, protože ultrazvuk se používá dlouho. Nebo mi snad něco uniká ? I to je možné.
Jana Šenbergerová
Hezké! Nějak mi to uniklo. A hlavně ze života. Vždycky mě pobaví, když někdo něco nového doporučí a zároveň podotkne, abychom se informovali u svého lékaře. Ten bývá většinou mnohem méně informovaný než jeho pacienti, kteří dávno aplikují, o čem on třeba ani neslyšel. Mám s tím osobní zkušenosti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...