Můj plán: Žít, jak nejlépe to půjde
FOTO: autorka

Můj plán: Žít, jak nejlépe to půjde

26. 4. 2016

Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli mám přidat svůj příspěvek o plánování. Popostrčila mě tak trošku ranní příhoda.
Jsem nebo nejsem plánovač? Podle mě jsem, dovolenou vybírám obyčejně už někdy v prosinci nebo v lednu. Když jedu nakoupit, povětšinou mám ten pověstný lístek s položkami. Když cestujeme vlakem, mám vždy v záloze náhradní cestovní řešení – co kdyby se vlak zpozdil a spoj nám ujel. Je to plánování?

Co si člověk ale při vší snaze naplánovat nedokáže, je zdraví. Jak zní moudré přísloví „Člověk míní, pánbůh mění.“ Tak se stalo i v mém případě. Loňský podzim jsme měli v plánu krátký pobyt na Šumavě. Pak přišla událost, která mě a celou mou rodinu zasáhla jako blesk z čistého nebe. Všechny moje plány se musely podřídit této události a já musela nastoupit urychleně na operační zákrok. Nic banálního, nic jednoduchého. Nastal čas velmi těžkých dnů.

Blížily se vánoce a na nějaké jejich plánování jsem neměla sílu ani náladu. A přesto to byly, díky mé rodině a dobrým přátelům, jedny z nejhezčích svátků.

A tak natruc té potvoře, která mě tak skřípla, jsem listovala v katalogu naší cestovky. Zajásala jsem, cestovka tento rok má zájezd i na Hvar. Telefonicky jsem nám rezervovala zájezd na podzim roku 2016. S tím, že se do měsíce ozvu, jestli budeme moci jet. V cestovce byli více než vstřícní, pochopili moji situaci.

Nastal poslední den roku – silvestr. Ten zrovna nepatří mezi mé oblíbené svátky, neumím se veselit na povel, protože má být veselo. A ten poslední silvestr, ten pro mě byl spíš bolavý než veselý. Žlučníková kolika, zánět žlučovodu a nález i na játrách. A znovu šly všechny plány do háje. Hospitalizace, antibiotika.

Ale Hvaru jsem se nevzdala, po měsíci a po kontrole v nemocnici jsem rezervaci zájezdu potvrdila, ať se máme na co těšit.

Pak přišel návrh setkání íčka v Loučné. Je to od nás přes kopec a já se už na všechny své virtuální přátele moc těším. Snad jim padnu do oka.
Jo, oči! Manžel, plánovaně – neplánovaně, musel podstoupit operaci šedého zákalu. Naštěstí už to má za sebou a zdá se to v pořádku.

V nemocnici v Olomouci mi podle plánu ve středu mají operovat ten můj kameny naplněný žlučník. A teď tu příhodu z dnešního – pondělního – rána. Nástup do nemocnice mám v úterý. V pondělí o půl desáté mi volali, jestli bych nemohla přijet už dnes do dvou hodin odpoledne, mají prý změnu operačního plánu, a tak bych byla operována už v úterý. Což o to, i když to máme asi 120 km, stihnout by se to dalo, kdyby můj syn – podle plánu – nešel dnes na ryby. Mobil nebral. Nakonec jsme se se sestřičkou domluvily, že přijedu v úterý na půl osmou a operaci podstoupím.

Takže dnes mám jediný plán. Dojet zítra v pořádku a na stanovený čas do olomoucké nemocnice a porvat se s pomocí lékařů o své zdraví. A výhledový plán – těšit se z každodenních maličkostí a žít, jak nejlépe to půjde.

Děkuji těm, co dočetli až sem.

 

"Můj plán" - je téma naší další soutěže, v níž můžete vyhrát pěkné knižní ceny. Chystáte rekonstrukci domu, nebo stěhování z většího bytu do menšího? Rozhodli jste se, že se s partnerem vezmete? Chcete se naučit hrát golf, anebo zkusíte malovat? Budete studovat univerzitu třetího věku nebo si hodláte udělat řidičák? Připravujete nějaký zajímavý výlet či dokonce exotickou dovolenou? Napište nám, co plánujete! Pravidla soutěže najdete zde.

 

 

 

 

soutěž - můj plán
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Eleno, dočetla jsem až na konec a protože je středa navečer, tak máš zákrok za sebou, rekonvalescenci před sebou a tradá ... těším se, že "tam u vás" dáme řeč.
Marta Nosková
Moc pěkně napsané.S tím závěrem zcela souhlasím - těšit se z každodenních maličkostí... ! Teď už bude dobře. Brzké uzdravení přeji!
Marcela Broumová
Elenko, oceňuji upřímnost, promluvila jste za nás mnohé a spojila tady kladné síly. Na Vaše zdraví.
Marie Magdalena Klosová
Držím palce !!! mm
Hana Rypáčková
Doufám, že už jsi po zákroku a den D .-1 je za námi, ale palce a pěsti držím nadále....Rychlé uzdravení....♥
Ilona Erika Kolář
Určitě to bude dobré, jak jinak?
Katarina Schultzova
Elenka, želám ti skoré uzdravenie.
Marie Novotná
I já se přidávám s přáním brzkého uzdravení a těším se na osobní setkání v Loučné.
Libor Farský
Elenko, není to úžasné kolik lidí Tě má rádo a myslí na Tebe? A dobře víme proč. ♥
Helena Votíková
Eleno už se těším na článek a fotky z Hvaru. Do plánované dovolené budete určitě fit a budete si užívat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%