Můj plán: Zateplení rodinného domu
FOTO: autorka

Můj plán: Zateplení rodinného domu

26. 4. 2016

Myslím si, že každý člověk má plánovat, i když je v důchodovém věku. Plánovat se dá cokoli, ale jde hlavně o to, své plány uskutečnit. To už chce pevnou vůli a vytrvalost, aby byl plán dokončen.

Já jsem si na letošní jaro naplánovala zateplení rodinného domu a teď dělám vše pro to, abych akci dokončila. Nejprve jsem se seznámila s materiály a postupy, které se v současné době používají. Pak nastalo hledání vhodné firmy na webových stránkách podle referencí a cen. Oslovila jsem několik firem a porovnala si jednotlivé nabídky nejen podle ceny. Na jednání s vybranou firmou jsem byla připravena, věděla jsem, co přesně chci a jak bude probíhat realizace. Šéf firmy byl překvapen, myslel si, že jednání se starší paní bude jednoduché a  že na vše budu jen přikyvovat. Tak to se pan šéf spletl a nakonec přikyvoval on, aby zakázku dostal.

Jsem na začátku realizace, určitě počítám s nějakými potížemi, jako je třeba letošní "jarní" počasí, ale svůj plán dokončím.

Na úvodním obrázku je stav domu před realizací zateplení.

Autor: Hana Lafková
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Lišková
Parádní plán, nějaké info, jak to dopadlo? Jakou společnost jste vybrala? :) My budeme taky zateplovat a zatím to vypadá na tuto společnost http://www.ekisys.cz/ . Vypadají opravdu solidně, dobré reference a už jsem s nimi mluvila po telefonu a všimla si i velice milého jednání. Tak uvidíme.
Hana Lafková
Děkuji všem za duševní podporu. Stavební firma skončila, protože mladý pan šéf nesnesl, že jsem nebyla s jeho prací spokojena. Ale už čekám na cenovou nabídku jiné firmy. Vůbec to v dnešní době není lehké, neplatí ani to, co máte ve smlouvě. Držte mi palce, prosím!
Soňa Prachfeldová
Hanko, Ty energické děvče, chválím, mohla bys být i členem nějaké výběrové komise, Tebe by asi neuplatili ? :-)
Lenka Hudečková
Hanko, jste šikovná a je dobře, že jste šéfovi firmy ukázala, že s Vámi nemůže orat podle svého. Paráda!!! *****
Naděžda Špásová
Hanko, přeji vám zdárné dokončení vašeho plánu. A ještě doporučuji hlídat a kontrolovat provádějící firmu. Myslím, že dle zkušeností ze svého okolí je tohle na prvním místě. Určitě se ale najdou i slušné a spolehlivé firmy.
Alena Tollarová
To je chvályhodný plán a přeji, aby byl splněn s kvalitou na sto procent!
Jarmila Komberec Jakubcová
Zateplení domu s kvalitními okny ušetří hodně financí. Pan Boháček nakonec o tom velmi dobře píše. Dobrý plán a přeji aby vše vyšlo podle vašich představ.
Zuzana Pivcová
To musí být náročná práce. Mně stačilo, když nám zateplovali panelák. Je ale pravda, že ten rozdíl je hodně znát.
Hana Rypáčková
Je to důležitý plán, jistě se výdaje vrátí v ceně za teplo. Ať se dílo podaří. Ten domek je ale moc hezký, jako nový...
Karel Boháček
Hlavně nezapomeň na důkladné zateplení ostění oken a dveří - ne polystyren ale PUR desky. Půdu a strop si nechej napěnit PUR pěnou /chytrá pěna. Taky nepodceňuj zateplení prostoru parapetního se stykem základů - přesah alespoň 30 cm. Ať to dobře dopadne !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.