Můj plán: Na každé křižovatce vybrat správný směr
FOTO: autorka

Můj plán: Na každé křižovatce vybrat správný směr

28. 4. 2016

Dvakrát v týdnu jsem objednaná na masáž, za tři týdny k zubaři, středa hlídání vnoučete, úterý cvičení, čtvrtek v Praze s kamarádkami z i60, příští pátek Trosky zase s i60. Taky do zoo bych nutně potřebovala, to mravenečníkovic mimino jsem ještě neviděla, slůně taky ne, o překvapení chovatelů, co jim připravily gorily, nemluvě. A to jsem zatím všechna pražská gorilí mláďata viděla vždycky brzy po jejich narození.

Ne, diář jsem si ještě nepořídila, ale asi si budu muset tuto kabelkovou třetí ruku pomocnici obstarat. Zatím mi sice stačí poctivý stolní kalendář, ale ten zase jaksi není vždycky po ruce. 

Můj plán - zadání soutěže zní tak vzletně - budete se stěhovat do menšího bytu? Kdepak, kam bychom ukládali návštěvy ... Budete se s partnerem brát? Kdepak, už jsme se dávno vzali ... Exotická dovolená? Kdepak, letos to bude nejspíš někde za humny. V červnu Jeseníky s i60, v červenci Krkonoše, nemohu vynechat prázdninový pobyt vnuka u babičky Alenky. A zahraniční dovolené poté, co jsem místo ležení na turecké pláži polykala andělíčky v nemocnici, plánuji jen opatrně a nekupuji zájezdy s předstihem, ale výhradně na poslední chvíli.

Plánování jako takovému se ovšem nevyhneme, i kdybychom stokrát chtěli. Vždyť i když si řeknu, že si na zimu koupím nový kabát a boty, musím si přece naplánovat, kde na ně vezmu peníze. Moje plány tak nejsou nijak bombastické a nevymykají se běžnému dennímu životu.

Ale snad přece něco. Díky i60 jsem získala dva koníčky, možná přímo koně. Nemají čtyři nohy, ale většinou jsou k uspokojování mých potřeb v tomto směru potřeba čtyři kola a řidič. Pamatujete se, na čem byly založeny moje soutěžní příspěvky Obcologie a Sen? Přece na cedulích! Počáteční okamžitý nápad jsem změnila na lov cedulí a baví mě při projíždění naší krajinou  odbočovat z trasy vlevo vpravo při spatření směrovky k obci s nějakým zajímavým názvem a vyfotit si ji. Moje sbírka už je docela slušná a mám v plánu, že přes léto pěkně nabobtná. Vezměte si jen takovou kozu! Mám Kozly, Kozlíky, Kozlovice, Pětikozly a dokonce i Kozohlody, leč chybí mi Kozomín a Kozidírky.

A  když mi jedna paní poradila, abych si fotila ty svoje kapličky, tak jsem si řekla, proč ne? Dobrý nápad. A další moje sbírka se také utěšeně rozrůstá.

Můj manžel a řidič v jednom je už zvyklý na naše cestování. Při našich cestách on hledí pěkně vpřed, zato můj zrak rejdí po okolí. To, co hledám, jako na potvoru často zahlédnu na poslední chvíli v těch kolikrát nejnemožnějších místech. To pak zařvu stop! Řidič sice trochu šílí, ale je to šikula, takže vždycky někde zastaví a už se fotí. A já mám v plánu vám jednou i tuhle svoji sbírku ukázat.

A pak mám ještě v plánu .... ale ne, už dost, Aleno, kdo to má číst. Tak už jen dodám na závěr, že k tomu, abych všechny plány, se kterými jsem se tu svěřila, i všechny další, mohla splnit a na každé křižovatce se vydala správným směrem, potřebuji to hlavní, kterým je zdraví a dobrá životní pohoda, bez nichž se plánuje nedobře cokoliv. Takže mám v plánu o ně pěkně pečovat, aby mi vydržely. A toto upřímně přeji i vám všem.

 

 

"Můj plán" - je téma naší další soutěže, v níž můžete vyhrát pěkné knižní ceny. Chystáte rekonstrukci domu, nebo stěhování z většího bytu do menšího? Rozhodli jste se, že se s partnerem vezmete? Chcete se naučit hrát golf, anebo zkusíte malovat? Budete studovat univerzitu třetího věku nebo si hodláte udělat řidičák? Připravujete nějaký zajímavý výlet či dokonce exotickou dovolenou? Napište nám, co plánujete! Pravidla soutěže najdete zde.

soutěž - můj plán
Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Líbí se mi, jak se Tvoje sbírka cedulí rozrůstá. Během jízdy uvidíš, cvakneš do foťáku - případně zavelíš "pane řidiči musíme se vrátit apod." Álo, kdyby se Ti do letního plánu hodila Vysočina, tak u Ledče n.Sáz. je obec Kožlí a má ve znaku obce kozla. Tak Ti přeji zdolávání veškerých křižovatek bez kolizí a hodně zdaru v lovu nových záběrů.
Alena Tollarová
Děkuji vám všem za komentáře, nejvíc se vyznamenal Praotec Čech z Bohumína. Husu mám a Kozinec je u Debrna, taky Máslovice a Holubice ... sakra, kde mám ten kalendář??? Jestli si to okamžitě nezapíšu, tak je po plánu!!!
Helenka Vambleki
...Kozolupy/Plzeň, Kozohlody/Kutná Hora, Kozodry/Kostelec n.Orl, Kozovazy-Vyšehořovice, Kozelník/Banská Štiavnica a hory: Kozí hřbet u Loun, Kozí vrch/Ústí n.Labem, Kozí kameň/Poprad, Kozol/Ružomberok......a poslechnout si při tom můžeš kapelu Kozlovku a popíjet Popovického Kozla :-)
Helenka Vambleki
...a ještě hledej Kozojedy/hned 4x, Kozojídky/2x, Kozlov/Olomouc, Kozinec/Praha-západ, Kozí/Klatovy, Kozín/Tábor a taky můžeš vylézt na Kozinec, 233m u Přelouče
Helenka Vambleki
Kozičko ryšavá, máš to pěkně nalajnované :-) :-) :-)
Lidmila Nejedlá
Tvé plány jsou zdánlivě všední...ale jsou vlastně velkolepé, nadšené a obsahují kus poctivého tvořivého života.
Libor Farský
Alčo, zkusila jsi někdy plán na pětiletku? Třeba vyhledat ještě Kozlíkov, Kozobobky a Kozomily?*****
Ilona Erika Kolář
Já i přesto, že mám vše zapsané v diáři, stane se mi, že zapomenu na masáž nebo kosmetiku a pak se strašně divím. Musím se vždy do něj podívat, co mě čeká následující den, jinak jsem háji.
Anna Čípová
Pěkně napsané. Přeji hodně šťastných kilometrů a zajímavých záběrů.
Marie Magdalena Klosová
Ali,vážně jsi šikulka ! A diář si určitě pořiď! Zapisuji si do něj i nápady,které pak horlivě přetvářím v plány :).Ať se Ti daří ve všech činnostech a slouží zdraví! mm

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.