Jak zvládnu rekondiční pobyt v Jetřichovicích?
Ilustrační foto: Maxx, licencováno pod CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Jak zvládnu rekondiční pobyt v Jetřichovicích?

30. 4. 2016

Oznamovat, že jsem se přihlásila na rekondiční pobyt "jen" do Jetřichovic v Českém Švýcarsku, mě původně ani nenapadlo, protože mi to nepřipadalo nic tak světoborného. Ale teď to vidím už trochu jinak.

Ještě před 2 roky jsem tam byla celkem v plné síle a moc si to tam užívala. Zkrátka pohoda. Už je to ale jinak, protože zdraví si vybírá celoživotní daň. Nechtěla jsem tomu věřit, že třeba, až se překulí 80, téměř vždy to jde se zdravím z kopce. A přesně u mě, i když z kopce nemůžu nic udýchat a nohy mne také nechtějí poslouchat.

Vůbec to není lehké a,jednoduché se s tím vyrovnat a smířit. Vždycky jsem "běhala" a celý život všechno rychle. Ještě si to neumím představit, jak budu sedět před hotelem a tiše závidět, jak ostatní vyrážejí. To mi bude opravdu chybět, ty vycházky do krásné přírody a malé tůrky do okolí. Musím se s tím nějak vyrovnat.

Hotel je na kopci, dolů bych se třeba ještě dostala, horší už by bylo, jak zpátky nahoru. Proto pro mě těch několik kilometrů od domova najednou je zásadní. Bude to pro mne jako pro jiného nějaká náročná dovolená. Jsem ale v zásadě optimistka, nějak to dopadne. Možná to bude třeba i lepší, zas tak moc si stěžovat nechci.

Právě jsem si uvědomila, že, i když to není úmysl, dávám tady průběžně o sobě vědět, jak to se mnou je. Doufám, že někdy ještě napíšu něco veselejšího!

 

 

Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Ludmilo, Jetřichovice trochu znám, nemáme to tam daleko. Do hotelu jezdí dcera služebně. Loni jsme tam byli na výletě v Dolském mlýně. Je to krásná procházka a ne moc kopcovitá. Určitě pobyt zvládnete a k tomu vám přeji ještě krásné počasí.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Ludmilko, v Jetřichovicích jsem byla jako dítě - v dětské Ozdravovně - už se na to téměř nepamatuji. A pak v životě jsem 2 r. bydlela poblíž Čes. Kamenice, ale život zde byl dost tvrdý i studený - tak jsme se přestěhovali do jižních Čech. Jsem o něco mladší - překulila se mi 70., ale přitom "stihla" probudit nové zdravot.problémy = -0- a -5- nejsou už šťastná data! U mne to znamená, že ze svého života "vyřazuji" kopce a schody! Internet je pro mne super možnost předem si prověřit terén, ubytování atd.- a teprve dle toho se rozhodnout, kam pojedu, zvládnu. Různé rekondice už mi taky byly nabídnuty, ale nejsem ráda pod žádným "velením", ani nemám zájem o tzv."dobrou kamarádku" -mám ráda osobní volnost a volbu programu dle svého uvážení (Můžeš-li, zeptej se v Jetřichovicích, zda ta ozdravovna ještě existuje, nebo v co je změněna-díky)
Olga Štolbová
Ahoj Ludmilo, zdravím a fandím. Když už jste se tam vydala, určitě to zvládnete, vždyť vy máte vůli a sílu na rozdávání. Ať se vám tam daří a možná i malou túrku dáte... *****
Lenka Hradecká
Jetřichovice i hotel na kopci dobře znám. Užijte si to, je tam krásně.
Oldřich Čepelka
Je obdivuhodné, v jaké duševní i fyzické kondici jste. Vám se to možná ani nezdá, ale ten článek je optimistický a vy tušíte, že to zvládnete. Nohy i srdíčko někdy pobolívají a vím, že to je s věkem stále horší. Ale že se rozhodnete do toho jít a trochu se s tím současným stavem "poprat", to svědčí o vašem celkovém elánu. Jistě o vás zas brzy uslyšíme!
Hana Rypáčková
Určitě to zvládnete a omládnete....
Jana Šenbergerová
Paní Ludmilo, přeji vám příjemný pobyt a zlepšení kondice. Pokud se bude tělo příliš vzpírat, ať je aspoň mysl v dobré pohodě.
Zuzana Pivcová
Vzpomínám na Vaši plavbu po Středozemním moři a pak Váš vítězný outfit. Tak doufám, že nám po tomhle pobytu zase povyprávíte.
Karel Boháček
Snad Vás nebudou bolet nohy ještě víc - terének je tu více než hrbolatý, ale vy to dáte a bude ještě více při síle.
Alena Várošová
Milá paní Ludmilo,jste nezapomenutelná.Moc Vám přeji relax v jetřichovicích,odpočinete si na čerstvém vduchu načerpáte nové síly,věřím,že zvládnete i nějakou malou procházku a hlavně že budete zas někde jinde,jak pořád než svém bytě.I tak jste dobrá,že se tam vypravíte sama.Přeji Vám jen samé radosti a pomalu zkoušet cupitání,snad jenom kousek od chaty.Držím Vám palce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.