Fotoreportáž: Arboretum Makču Pikču
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Arboretum Makču Pikču

16. 5. 2016

Arboretum Makču Pikču  se nachází asi 500 metrů od sanatoria v Pasece, směrem na  hrad Sovinec, který je o 3 km dále. Bývalý lom, později skládka nyní arboretum s nádherným výhledem do Hornomoravského úvalu.

Mezi terasami ze suchých kamenných zídek je zde vysázeno asi 3200 druhů rostlin. Od jara do podzimu stále něco kvete.(Více na www.arboretum paseka.cz)

Je sobota, probudila jsem se brzy, na obloze ani mráček asi bude nádherný den.“Íčkaři“ byli včera na Troskách, co kdybych také někam vyrazila. A protože od nápadu k činu nemám daleko už po 7 hodině jdu na autobus – směr Paseka. V arboretu jsem strávila čtyři hodiny, počasí nemělo chybu, odpočinula jsem si, zrelaxovala, také něco vyfotila. Obrázky řeknou víc než slova.

 

 

 

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Arboretum dobře znám, také se mi tam moc líbilo. Hýřilo to tam opravdu barvami a název ? Když pan zahradník začínal, tak přišla paní a už při vstupu nahlas pronesla - "To je krása, jak na Makču Pikču " a název byl na světě.
Alena Tollarová
Zdenko, to je nádhera. Makču Pikču - nevíš, proč se to tak jmenuje? A podle autobusku na fotce dobře vynikne, že celý areál je větší, než to vypadá ...
Jarmila Komberec Jakubcová
Už dlouho jsem neviděla tolik krásných fotek s kytičkami. je v naší zemi tolik krásných míst, které bych ještě chtěla vidět. Na Makče Pikče jsem byla před 3 léty v Peru, ale tak hezké květiny tam opravdu nerostou. Podívám se na google kde ta Paseka je.
Jitka Mošovská
Kameny a jezírka doplněny květenou, nádhera.
Hana Rypáčková
To je ale hezké místo. A ty jsi tak dobrá, že se rozhodneš a jedeš...Krása krás...
Anna Čípová
Krásné záběry, kouzelné květiny a jejich barvy.
Eva Balúchová
Zdeni,nádherná fotorepertáž.Žlutou magnolii jsem obdivovala v Poděbradech,jinak jsem na ni zatím nikde nenarazila.Musí tam být nádherně a počasí ti tedy vyšlo.Děkuji za tolik pěkných fotek.
Dana Kolářová
Obrázky báječně říkají víc než slova.
Elena Valeriánová
Za krásné fotky máš jedničku s pěti*. Jak mi to zdraví dovolí vezmeme to přes Sovinec až sem, na Makču Pikču. Už se, díky Tobě Zdeni, těším.
Marie Novotná
Nádhera. *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.