Co ráda poslouchám?
Ilustrační foto: pixabay.com

Co ráda poslouchám?

28. 5. 2016

V poslední době jsem se odklonila od vysílání TV a spíše se věnuji poslechu rádia. Nabídka je opravdu velká, pestrá, široká škála tolika soukromých stanic, o tom se nám dříve ani nesnilo.

Nejvíce jsem si oblíbila stanici Český rozhlas Dvojka, kde je překrásný pořád pana JIŘÍHO ANDERLEHO, světově uznávaného českého výtvarníka, který každou neděli v 17.hodin čte ze své úžasné knihy vzpomínek na své dětství, rodiče, na rodný kraj a na přátele. Kniha se jmenuje Láska za lásku, vyšla poprvé v r. 2013 a je doplněna kresbami tohoto významného malíře.

Na téže stanici je rovněž každou neděli od 19.45 krátký časový prostor věnovaný magazínu ŠALOM ALEJCHEM. Není to nový pořad, od r. 1994 jej připravoval ředitel Židovského muzea dr. Leo Pavlát. Byl vysílán 1x za dva týdny na Regině a v Čs. rozhlase.

Od 8.11.2015 zcela v nové podobě vysílají tento týdeník, věnovaný židovské kultuře a zajímavostem z této oblasti, všechny regionální stanice Českého rozhlasu.

Moderuje pan Tomáš Töpfer, herec a současný ředitel Divadla na Vinohradech. 

Obě zmíněná vysílání mohu opravdu jen doporučit.

 

 

 

 

 

Český rozhlas rádio zábava
Hodnocení:
(3.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Mám pár oblíbených pořadů, které vyhledávám na stanici Hradec Králové a Dvojce.
VANDA Blaškovič
Nevěděla jsem do nedávna, že i na TV se dá poslouchat rádio. Radio Dvojka na kanálu 302, pokud se nemýlím. Na PC mám jako hudebtí kulisu Country radio. Dnes si v 17 hod poslechnu doporučený pořad od Vladky na ČR Dvojka. Tak to alespoň nyní zamýšlím...uvidím a zdravím....:) Přeji krásnou neděli.
Alena Várošová
Vlaďko, u nás posloucháme Radio Haná Olomouc.
Jarmila Komberec Jakubcová
Milá Vladko já rozhlas poslouchám jen když řídím auto, bohužel nemám mnoho času ale dík za hezký článek a určitě si dvojku poslechnu - navolím ji do autorádia vedle Blaníku či FMPlus.
Alena Tollarová
Já jinou stanici než Dvojku neposlouchám. Zapínám rádio, když vstávám. Hraje až do odpoledne, kdy chodívám ven. No ale pak už se rádio nepouští ..
Hana Rypáčková
Jak jsme teď vlivem jara víc na zahradě, posloucháme rádio více než doma. Radiožurnál má Milan rád- zprávy a hudba se prolínají..
Naděžda Špásová
Vladko, také každý den posloucháme rádio. U nás ale hraje prim Radiožurnál. Mám ráda mluvené slovo proložené pěknou hudbou. Občas si u toho i trsnu. Od 10.00 tam je vždycky nějaký host a Lucie Výborná je opravdu výborná. V dnešní době opravdu není problém naladit stanici, která nás zajímá. *****
Věra Lišková
Přiznám se, že rádio neposlouchám, dříve z nedostatku času, teď už ze zvyku pouštím televizi. Poplatek za něj platím zbytečně. Musím to napravit a dám na Vaše doporučení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...