Nohy

Nohy

30. 5. 2016

Ano, nohy jsou důležité hodně. Odnesou nás vždy tam, kam chceme. Pokud jsou zdravé, tak jdou s radostí. Když už jsou napadené stářím a nemocné, tak se různě šourají, ale snaží se.

O nohy se musí pečovat. Musíme jim koupit dobré boty a někdy také slušivé, protože i nohy jsou parádnice. Některé nohy jsou hezčí a mužům se hodně líbí. Nosíme proto krátké sukně, aby byly nohy co nejvíce vidět. Mladé nohy jsou však vždy hezčí, než nohy staré. U starých nohou jde hlavně o to, aby byly funkční.Pokud jsou funkční nohy, jsme funkční i my.

Svých nohou si vážíme. Děláme jim často pedikúru, mažeme je různými krémy, později mastičkami proti bolesti. Nohy jsou také dobré na naši obranu.  Můžeme, když nás někdo hodně otravuje, ho nakopnout. To však děláme v krajním případě. Není to zatím úplně běžné. 

Někdy se nohám chodit nechce a různě jim loupe v kolenou a  v ostatních kloubech. Nemocným nohám tedy pořídíme berle, nebo v lepším případě hole, a jdeme dál. Nesmíme se nohama nechat terorizovat.

Někdy je nám zima od nohou a musíme nosit teplé ponožky, hlavně, když máme studený byt. I boty nohám kupujeme ve stáří úplně jiné, než v mládí. V mládí nohy hopsaly v botičkách na vysokém podpatku a protančily i celou noc. Ve stáří nohám kupujeme boty bačkorovitého typu, protože už vyžadují pohodlí. Také už se nechtějí ukazovat.

Balíme je tedy do kalhot, aby byly v teple, a sukně nosíme jenom výjimečně, protože nám i nohám je jedno, jestli mužské oko spočine. 

Je to smutné, ale většinou nespočine!

 

Přečíst si můžete také: Vážím si pravé i levé ruky

glosa Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Další hezké zamyšlení.
Zdenka Jírová
Moc pravdivý článek a vtipně napsaný.
Jana Šenbergerová
Spousta lidí si uvědomí, jak důležité jsou nohy pro život, teprve tehdy, až je z různých důvodů přestanou nosit. Jsem moc vděčná ortopedům za to, že mou polámanou nohu dali do pořádku. Měsíc v posteli, půlrok o holi a tři roky se železem v noze mi bohatě stačily. Jestli mužské oko spočine, či ne, to už naštěstí řešit nemusím. Pěkně jste to napsala, i fotečku dodala.
Anna Čípová
Můj tatínek říkával: Nožičky, nožičky, neste mně, nebo vás p..... To na odlehčení. Pěkně napsané. Jen aby nás nohy ještě dlouhý čas poslouchaly.
Hana Šimková
Tak to Vám Libore nevysvětlím, ale zkuste to sám.
Libor Farský
Dovolím si ještě pár otázek autorce i čtenářům: 1. Proč útěk charakterizuje nejlépe věta "vzali nohy na ramena"? 2. Umíte se s domorodci domluvit rukama i nohama? (Já jen rukama). 3. Proč čáp tak často a rád stojí jen na jedné noze? :-)
Hana Šimková
Ano Květuško, dokud člověk chodí a může se o sebe starat , tak je to k nezaplacení.Ano, proto si svých nohou vážím, že mě ještě nosí.
Květoslava HOUDKOVÁ
Paní, co v Pečováku spadla, má 2x naštípnutou pánevní kost. Nějak jí to zafixovali, propustili by ji - jenže zřejmě potřebuje celodenní péči a to zde zajistit nelze! Dcera chodí do práce, nikdo jiný není - tak se řeší, co dál.
Libor Farský
Cituji z Wikipedie: „Noha je jedna ze čtyř končetin, nese váhu celého těla, pomáhá udržovat vzpřímený postoj a umožňuje pohyb. Noha se může obecně nazývat zadní končetina. Nepřesně je někdy anatomická struktura zvaná noha zaměňována za dolní končetinu“. Moje poznámka: Na rozdíl třeba od stolu, kde přední a zadní končetiny zpravidla nerozlišujeme. Někdy se ovšem viklají a stůl sotva stojí na nohou. I bez alkoholu.
Hana Čadová
O svoje nožky samo-chodky se pečlivě starám. Zatím na pedikúru nechodím, udělám doma. Patičky nemám popraskané, pravidelně je promazávám. Když je rosa brouzdám bosa! Dělám kneippovu metodu. Ráda nosím sukně a hezké střevíčky. Také nohy depiluji, aby nebyly chloupky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.