Retro v Humpolci
FOTO: autorka

Retro v Humpolci

1. 6. 2016

Kdo by odolal pozvánce na retro. Muzeum Humpolec za pomoci Veterán klubu Humpolec pořádalo v sobotu 28.5. na horním náměstí, dolním náměstí ve škole a v muzeu výstavu v retro stylu šedesátých let. Počasí nebylo moc nakloněno, ale přesto se sešli nadšenci a příznivci retra.

Z amplionů zaznívaly písničky jako: Včera neděle byla, Ach ta láska nebeská..Pátá...i jiné“. Připomenulo mi to atmosféru poutí ze školních let. Auta z Veterán klubu z Humpolce zaplnily horní náměstí. A věřte, bylo na co koukat. Ve žlutém ,,erku“ ,jako poslední dorazil v dobovém oblečení komentátor retro soutěže 7 jednou ranou.

Soutěžící mohl být kdokoli. Otázky se tentokrát týkaly města a okolí. Za každou správnou odpověď dával kalendářík muzea, a kdo nasbíral nejvíce,vyhrál volný vstup na všechny akce muzea. A pak už nás pozval na prohlídku do muzea a školy.

Večer pak u ohně zazněly písničky za doprovodu kytary v rukách jednoho z organizátorů.

zábava
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Opr. "typy" ...
Alena Vávrová
Retro se mi také moc líbí. A nejvíce auto-moto, dětský kočárek - se 2 tipy jsem na rozdíl s auty jezdila ;-). Lučnik mám dodnes. A pak mne dostal obuvnický šicí stroj a verpánek. Připomenul mi mého dědečka, byl to pro nás vždy o prázdninách svátek, když šel na půdu ševcovat a my směli jít s ním. Díky Maruško!
Dana Kolářová
Zpřeházené fotky nevadí, i tak skvěle dokumentují atmosféru akce retro šedesátých let.
Marie Magdalena Klosová
Retro je fajn.I s retro - náladou. mm
Marie Novotná
Álo,k těm tolarům patří ta žlutá fotka.Je to poklad vykopaný -lépe-náhodně objevený v Horních Rápoticích u Humpolce v r.2015 : Depot mincí z třicetileté války.
Alena Tollarová
Jé, Maruško, to jsem se pokoukala. Mám ty staré věci ráda. Stejnou minervu jsme měli doma, ještě jsem si na ní asi v 18 šila šaty s volánky. A copak to je, že by tolary?
Marie Novotná
Při hromadném nahrávání fotek se změnilo pořadí a tudíž nenavazují jak byly za sebou a jak jsem šla já.Hlavně,že se líbí.Děkuji.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pěkné fotky - výstava by určitě stála za zhlédnutí.
Olga Štolbová
Maruško díky, zajímavá výstava, pěkné fotky. *****
Zuzana Pivcová
Taková akce musí být pro občany města určitě zábavná. A nejen pro ně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...