Matějův přímořský deník 1.
FOTO: autorka

Matějův přímořský deník 1.

4. 6. 2016

Dlouho jsem si od těch babiček neodpočinul. Moje akční babička s dvěma kamarádkami mě chtěla na dva týdny vzít k moři, ale naštěstí mamince by bylo po mně smutno, tak se dobrovolně nabídla, že pojede taky. Na dovolenou jsem se nijak důkladně nepřipravoval. Zkrátka jedu k moři, potřebuju jen plavky a pejska na spaní a to jsem si taky do baťůžku sbalil. Maminka přibrala ještě nějaké jídlo, tak jsem hlavně zkontroloval, jestli má pro mne dost Brumíků.

My jsme nastoupili do autobusu v Praze a jen se to rozjelo, tak jsem usnul a z cesty nic nevím. S babičkou jsme se potkali v Brně. Když jsem uviděl babiččin loďák, měl jsem podezření, že v tom kufru veze sbaleného dědečka. Druhé dvě babičky taky měly spoustu kufrů a tašek. Já se těm babkám divím, co v těch báglech mají?

Brzo jsem zjistil, že babička má plný kufr jídla, což se docela hodilo, protože moje maminka nechala naše svačiny v ledničce v Praze, tak jsme začali ubírat z babiččiných zásob.

Jeli jsme celou noc. Na jednom dálničním odpočívadle jsem poprvé v životě uviděl nějaké ty uprchlíky, jak se o nich pořád mluví. Měli u záchodků postavený stan a natahovali ruce. Docela jsem se bál, ale maminka mě držela pevně a říkala, ať se jich nebojím, že oni mne nechtějí, že chtějí peníze. Byl jsem rád, když řidič zavřel dveře autobusu a už na nás nemohli.

Pak jsem se probudil a už svítilo sluníčko a z okna jsem poprvé v životě uviděl moře. Z dálky vypadalo jak modrá louka.

Autobus nás vyplivnul v kempu. Babičky shromáždily všechna svá zavazadla a šli jsme se ubytovat. Bydlíme ve stanu číslo 13. Když babičky začaly vybalovat kufry, vypadalo to, že už se do stanu nevejdeme a budeme muset spát venku. Nakonec se do stanu všechno vlezlo, našli jsme i zásoby a vařili jsme první oběd. Není tu žádné dítě, ach jo. Oblékl jsem se do plavek a šel k moři. Voda je opravdu slaná, olízl jsem ji. První den utekl jak voda a usnul jsem jak špalek.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Na Matěje jsem se těšila, člun motorový jen spatřila. Naštěstí ho maminka dobře držela, neztratil se nám tak docela. Děkuji, Matěji, za tvoji pohádku, moc se mi líbila i čtená pozpátku. :-)
Zuzana Pivcová
Lepší doprovod a lepšího zpravodaje sis, Helenko, nemohla vybrat!
Hana Rypáčková
Zdravím vás v Orebiči. My bydleli za kostelem . Snad tě Matěji babička nepotáhne na horu sv.Ilija !!! Hezký pobyt, je fajn nespěchat....
Alena Várošová
Helenko,moc krásně to Matějj popsa,je to moc šikovný a pěkný kluk.Taky by se mi líbil,ale mám tam těch babiček dost.Co jiného by si zasoužil,když vydrží s těmi babičkami sto hvězdiček,ale to přece nejde,tak jen 5*
Naděžda Špásová
Matěji, krásně jsi to napsal. Neboj, moře je taky moc príma a babička taky. Na Orebiči je moc hezky, tak si to všichni užijte. *****
Věra Lišková
Matěji, hezky píšeš, pozdravuj babičku a zase něco napiš pro ostatní zvědavé babči.
ivana kosťunová
Milé a vtipné. A hezky to ladí s dnešní otázkou dne :))
Zdena Proboštová
Tak to je paráda, to se čte samo a babičky nemají chybu, takové jsme
Lenka Hudečková
Matěji, opět jsi s pomocí babičky Helči sepsal krásný článek. Setkání s uprchlíky ti fakt nezávidím. :-( za článek *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.