Cesta do Neratovic
FOTO: Spolana Neratovice. Autor: I, Krokodyl pro commons.wikimedia.org

Cesta do Neratovic

26. 6. 2016

Opět jsem se služebně musel vypravit do Spolany Neratovice. Chemička ale musela nedávno zbankrotovat! Autobusové spojení bylo změněno a kvůli krachu továrny zrušeno.

Netušil jsem to, a tak jsem tam vyjel jako vloni. Na autobusovém nádraží Holešovice mě uvítala travou zarostlá stanice, s košovými odpadky v té trávě. Sešlá tabule s jízdním řádem měla nápis – linka zrušena, volejte Ropid a jeho číslo. Sdělili mi, že autobus pojede za 45 minut ze stanice metra Ládví. Dalo se k němu dojet tramvají. Opravdu jel, byl poloprázdný, cestující byly penzistky se dvěma francouzskými holemi a školní děti.

V moderních Neratovicích, v dopoledních hodinách teď posedávají na lavičkách nezaměstnaní pracující. Dříve je velmi dobře živila kvetoucí Spolana. Dětí po městě pobíhá ale dost…, asi jsou tu večery dlouhé?

K chemičce se muselo dojít pěšky. Nesmí se u ní kouřit, ba ani 50 metrů před III. vrátnicí! Vrátná by dostala hodinovou výpověď!

Vyřídil jsem vše před vrátnicí a auto mě odvezlo do neratovického centra. Odtud jezdí autobus do Prahy, často a bezproblémově.

Autobusák byl hovorný, vesničan. Nabídl mi jízdenku i se vstupenkou do metra. Penzisté ji mají stejně zadarmo. Naříkal na obecní úřad, naúčtovali mu poplatek za psa, kterého chová jenom na dvorku! Hořekoval na svou nízkou mzdu; aby dosáhl aspoň platu pražské uklízečky, musí jezdit přesčasy, o sobotách a nedělích. On je však při šoférování jednou nohou v kriminále, druhou v hrobě! Uklízečka nanejvýš zlomí koště.

Tak jsem viděl a slyšel, že i jinde je chleba o dvou kůrkách.

 

                           

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(3.3 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc hezký článek
ivana kosťunová
Ježdění mimo Prahu vám svědčí, pro venkovany máte větší pochopení než pro pražské náplavy.
Hana Šimková
Nevím proč mi to naskočilo rovnou třikrát
Hana Šimková
Hezký popis neradostné situace
Hana Šimková
Hezký popis neradostné situace
Hana Šimková
Hezký popis neradostné situace
Hana Rypáčková
Na skeptika docela hezký den, ne? :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.