Kouzelný les
FOTO: autorka

Kouzelný les

17. 6. 2016

To, že miluji houbaření a les, už jsem určitě někde zmiňovala. Díky Evě Balúchové, která na chatu psala, že už chodí na houby, jsem nevydržela a v pátek 10.6. odpoledne, po příchodu dcery z práce, jsme vyrazily směr les. Počasí bylo přímo ideální a samozřejmě, že nezbytný foťák jel se mnou. A o zážitek z této procházky se s vámi chci podělit.

Už při vstupu do lesa jsme pochopily, že tady asi houby nenajdeme. Všude bylo hrozné sucho, listí šustilo pod nohama a nikde ani prašivka, natož hříbeček. Tak jsme prostě jen tak chodily, dcera trhala borůvčí pro hlodavce a já jsem se kochala. A bylo opravdu čím. Slunce prosvítalo větvemi, tráva byla nádherně zelená a ptáci si vesele prozpěvovali a doplňovali kouzlo lesa. Prostě idylka.

Na zpáteční cestě jsme se ještě zastavily u rybníka, ke kterému se s manželem jezdíme koupat. Jsou od něj vidět Tiské stěny a dokonce se tam už koupala paní s holčičkou a pejskem. No a jak si tak fotím vodní hladinu, volá dcera od auta, že jsme někde píchly. Džentlmeni vymřeli, takže jsme musely zavolat domů o pomoc, protože kolo nám nešlo sundat.

Nakonec všechno dobře dopadlo a já doufám, že alespoň fotky z lesa vás potěší a třeba navnadí na příjemnou procházku. Krásné léto všem.

houby příroda
Hodnocení:
(4.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Paní Jírová, všichni pochopili, co jsem měla na mysli. Není to žádná reportáž, je to pocit, ale tohle vy nechápete. Hvězdičky mě netrápí.
Zdenka Jírová
Nezlobte se , paní Špásová, jak jsem ohodnotila Váš článek. Zlákal mě název Vašeho článku a čekala jsem opravdu něco o kouzlu lesa. Bohužel, byla to jen reportáž o sběru hub a defektu Vašeho auta. Zklamala jsem se. Není to žádná invektiva na Vaši osobu, ale moje rozhodnutí, jak vnímám Váš článek.
Dagmar Bartušková
Les mě vtáhnul k sobě, jako bych byla jeho součástí. Při pohledu do korun stromů "vidím", jak se k sobě přiklánějí, a lehce se mi točí hlava. Kouzelnou a klidnou hladinu rybníka bych okamžitě narušila plácnutím sebou do vody, tolik mě láká k zaplavání. Nádhera!
Eva Balúchová
Naďo,v takovém lese je radost chodit i když nerostou,natož když rostou!
Lidmila Nejedlá
Naďo, les mám moc ráda a Tvé fotografie se mi líbí. Zapsala jsi do něj i i60, to se Ti povedlo. Víš, že některé choroše jsou jedlé? A já tři vidím na Tvých hezkých fotkách. Škoda jen té nehody.
Anna Čípová
Krátké, výstižné a hlavně milé. Já do lesa chodím několikrát během týdne, hřiby nesbírám, ale pozorně sleduji veškeré dění. A fotím.
Zuzana Pivcová
Krásný a čistý les. A krásné a čisté fotky. Do lesa se dostanu už za 14 dní v jižních Čechách, jen mě trvale brzdí obava z tamních klíšťat.
Ladislav Vesecký
Ten les je moc hezký.
Marie Seitlová
Pěkné fotky Naďo, pěkná procházka lesem a nakonec vše dobře dopadlo. Hřiby ještě budou.
Helena Votíková
Naďo hezké povídání, doplněné krásnámi fotkami.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...