Předletní bugr v pražské tramvaji
Ilustrační foto: pixabay.com

Předletní bugr v pražské tramvaji

28. 6. 2016

V pondělí odpoledne jsem se vracel domů tramvají ze stanice I. P. Pavlova. Nastoupili jsme si a usedávali do laminátových křesel. Ozval se strašlivě bolestný ženský výkřik. Myslel jsem, že už to začalo… Rozhlédl se po spolucestujících, nikdo ale v natažené ruce nedržel bodnou ani palnou zbraň! Vykřikla si to žena středního věku, píchlo ji při dosedání v páteři. Když dosedla úplně, zařvala si ještě jednou, ale to už tišeji. Byly to výkřiky jako při porodu! Nevěstilo to nic dobrého.

Řítili jsme se do kopce tramvají směrem na královské Vinohrady. V horkém předletním dni byla okna vozu plně otevřená. Zavanuly větry a přifoukaly do vagonu množství alergizujícího chmýří. Nejdříve se rozkýchali a rozkašlali mladí cestující, pak i my starší a odolnější. Bylo to jako v tuberkulózní léčebně!

Řidička tramvaje měla v kabině na chlazení zapnutou vlastní klimatizaci a nevědomky i tramvajový rozhlas. Rozkašlala a rozkýchala se z nás nejvíce! Tak jsme měli alergické projevy ještě z tlampačů. Jak zápolila se svým dechem, dupala nepravidelně na pedál akcelerátoru a brzdy. Moc to cukalo.

Brzo jsem už vystupoval, tak nevím, jak znovu křičela při vstávání ta s bolavými zády, ani zda se řidička za jízdy na konečnou dokonce nezardousila.

Podotýkám znovu, že je dnes teprve první den pracovního týdne!

 

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Anderlová
V MHD zažíváme ledacos ....úsměvný příběh .
Zdenka Jírová
Mám také neblahé zkušenosti z MHD, i když ne z Prahy. Ty Vaše jsou napínavé.
Hana Čadová
Paní bude asi ještě křičet koncem srpna, až budou tramvaje jezdit jinou trasou! To bude zmatek nad zmatek! Doufám, že autobusy změní až příští rok!
Helena Votíková
Rozesmál jste mě. Článek se mi líbí.
Hana Šimková
Jsem ráda, že jste to ve zdraví přežil. To je hrozné, co se všechno může stát. Ještě že máme někoho , kdo nás dobře informuje. Jen tak dál.
Jarmila Komberec Jakubcová
ano Ring a vaše články prostě nemají chybu. Doufám, že vás zase nikdo neudá za hanobení dooravních podniků města Prahy paní primátorce Krnáčové, to bych vám opravdu nepřála.
Lidmila Nejedlá
To jsem ráda, že nekýchali jen lidé "náplavy", ale i místní.
Jana Šenbergerová
Věřím, že nakonec všichni ve zdraví přežili, i ti méně odolní. Kuckám tady smíchy, naštěstí nejsem alergická na klasické alergeny. :-)
Eva Balúchová
Ráda čtu vaše články,nejsou tak depresivní jako Ring.
ivana kosťunová
No dobře to nezačalo, snad ke konci PT bude líp.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%