Ve Ville Pellé se rozdávala radost
FOTO: Lubomír Müller při svém recitálu

Ve Ville Pellé se rozdávala radost

15. 6. 2016

Kdo to slyšel a viděl na vlastní uši a oči, určitě nelitoval, že do Villy Pellé na Fresh senior festival přišel. Bylo to prostě pěkné. A to včetně počasí, které sice dopoledne stávkovalo, ale po poledni už ukázalo svou vlídnou tvář. Ale pěkně po pořádku.

Jako první dorazil do Villy Pellé pan Lubomír Müller, který se s nástroji a aparaturou vydal do Prahy až z Brna. Naštěstí dálnice D1 byla tentokrát milosrdná, a tak mohl Lubomír už v deset hodin zkoušet se zvukařem mikrofony a dolaďovat kytaru. Také dámy-modelky se dostavily hodně brzy, aby si přímo na místě mohly vyzkoušet chůzi po schodech ve vysokých podpadcích a stihly líčení (postarala se o něj Pavla Zajíčková, poradkyně a vizážistka Mary Kay) a úpravu kadeří, o kterou se postaraly studentky Středního odborného učiliště služeb z Prahy 9 pod odborným vedením Romana Maďara.

První dojmy z právě zahájeného festivalu (odstartoval kolem poledne) nebyly zrovna nejzářivější. Návštěvníci se ploužili po jednotkách, dopolední počasí zjevně dost lidí od návštěvy festivalu odradilo. A dlouho to vypadalo, že i modelky při přehlídce skropí déšť. Kvůli počasí také organizátoři narychlo měnili program. Kuchařská show se místo na zahradě odehrála v přednáškovém sále vily, což možná ocenili příznivci kuchtění, ovšem "odnesly" to naše básnířky Dana Kolářová a Zuzana Pivcová, které musely recitovat svou poezii v nevyvětraném sále, z něhož navíc odešli jídla a receptů plní diváci. Duševní potravu by už asi nezkousli...

Ale dobře jim tak, přišli o hodně. Přednesené básně vzbudily u přítomných diváků silné emoce a potlesk. Přednes dodal básním obou autorek další rozměr, poezie oživla a dostala se přítomným v publiku pod kůži. To bylo ještě více patrné u vystoupení Lubomíra Müllera.

Jeho recitál začínal ve 14 hodin. Zahrada Villy Pellé byla v té době již slušně zaplněna, slunce prohřívalo diváky a Lubomírovou hudbou roztálo nejedno srdce. Opravdu, Lubomír se na své vystoupení pečlivě připravil, každou píseň, každé slovo, každou notu procítěně prožíval a dojal určitě nejen Zuzanu Pivcovou, jejíž básně zhudebnil, ale i diváky, kteří její tvorbu neznali. Lubomír přidal na piáno i pár svých písní a dokázal, že je opravdu všestranným umělcem, který umí lidem rozdávat radost.

Po Lubomírově vystoupení vystřídala kulturu bezpečnost (která byla mottem celého festivalu), a to v podobě ukázek povelů vojenské stráže. Vojáci pak dokonce byli i součástí módní přehlídky, když doprovázeli dámy ze schodů vily. Dámy pod vedením Elen Zajíčkové předvedly úžasné outfity z butiku The best second moda, které si modelky hned po přehlídce zakoupily, tak moc se v nich prý cítily dobře. Každá modelka sklidila bouřlivé ovace diváků a poslední z nich, paní Marie Magdalena Dufková, si na závěr přehlídky "střihla" tanec s tanečním mistrem Petrem Veletou. Krásné finále, velký potlesk, poděkování modelkám, předání dárků od partnerů - společností Pierre Fabre balíček luxusní kosmetiky Avène a L'Oréal balíček luxusní kosmetiky Vichy. A první letošní módní přehlídka projektu i60 Senior Fashion byla u konce.

My vám v následujících dnech celou akci přiblížíme prostřednictvím fotografií paní Miluše Převrátilové a videa paní Danuše Kubátové. Akci nasnímali i příznivci našeho portálu, kteří se přijeli do Villy Pellé podívat. Věříme, že nelitovali, že byli u toho s námi. Děkujeme jim za  účast, účinkujícím za krásnou prezentaci jejich umění, rozdanou radost a také propagaci portálu i60. Dík patří i našim partnerům. Bez nich bychom zase nemohli dělat radost vám, seniorům a čtenářům magazínu i60.

Tahle země není jenom pro mladý!

 

 

festival Modelky
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Květo, není za co děkovat. Focení mne baví. Jen kdyby byl čas a viděla je, ještě bych je upravila do konečné podoby. Hlavně, že potešily. I Vám hezké léto.
Miluše Převrátilová
Milá Květo J., děkuji Vám za milá slova :-)
Květa Juřinová
Fotky, co fotila Eva Krausová byly čistě soukromé. Samozřejmě VELKÉ poděkování za zachycené okamžiky patří hlavně paní Milušce. Díky moc!
Květa Juřinová
Evi, díky za fotky, povedly se, je vidět, že fotíte, máte to v oku. Ještě jednou děkuji a přeji příjemné léto:) Květa
Hana Rypáčková
Také se mi chvíle prožité ve vile líbily....
Dana Kolářová
Ano, byl to pohodový den.
ivana kosťunová
Velmi se mi líbily barevné outfity modelek. Je to tak, v našem věku jako bychom se barev bály a přitom nás dokážou tak rozjasnit ! Nejvíce mě dostala modelka v roztrhaných džínách. Ač jsem v oblékání dost odvážná, děravé džíny jsem měla zařazené v kategorii : To už se pro mě nehodí. " A vida, ono to jde ! V kombinaci s červeně proužkovaným trikem a hlavně širokým červeným kloboukem.... prostě stačí maličkost a jde to !
Miluše Převrátilová
A Honzo, k dnešním narozeninám přeji vše nejnej, hlavně zdraví, spoustu dalších nápadů, nezbytného elánu a vůbec hodně a hodně úspěchůůů ...
Helena Skorupková
Děkuji paní Elen, Daniele, Pavle a Milušce za krásné zážitky ve Ville Pellé. Užila jsem si také bubnování a vše bylo moc fajn.
Alena Tollarová
Prohlížím si fotky a znovu si říkám, jak jsem ráda, že jsem součástí téhle kumpanie i60. Z fotek je vidět, že každá žena opravdu může být , jak se říká "za dámu" a že si svůj den jaksepatří užily. Přeji jim, že se dostaly do rukou Pavly Z., protože tak jak mě nalíčila ona, jsem nebyla nalíčená nikdy předtím ani potom. Jen houšť a větší kapky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.