Každý milión dobrý!
Ilustrace: pixabay.com

Každý milión dobrý!

29. 7. 2016

(Před časem jsem tu zahlédl poznámku ve smyslu „Jak to, že ke korupci ještě dochází, když už o tom všichni víme?“ – Tak jsem stručně popsal, jak to může celé vypadat.)

 

Nazdar Františku. Tak co, zase v křesle místostarosty? 

Nazdar Jardo. Ale to víš, někdo tu káru musí táhnout dál.

Nojo, nojo. Hele, nepotřebuješ udělat nějakej kruháč?

Co blbneš, proč kruháč?

No to víš, teď je málo zakázek, nám zbyly nějaký vobrubníky a taky mám volný chlapy…

Copak vo to, vono by to asi šlo, ale kde to chceš dělat?

Kde? No třeba na tom téčku u mateřský školy.

Jo na tom téčku, no to je fakt, tam bychom kruháč mít mohli. Co když tam v budoucnu pude ještě čtvrtá cesta, žejo?

Tak vidíš – jsme domluvený.

No počkej, počkej. Kolik by to stálo?

Ále myslel jsem..., tak jeden a půl?

No neblázni. Kde bych to vzal?

A tak co třeba jen za bič? Desítku tobě a já abys věděl to udělám i za ten zbytek.

No to už je jiná řeč, to víš, musíme šetřit. Tak asi jo, no.

A z čeho to teda vemeš?

Hele, to už vím. Tak abys věděl, vezmu to - z rozpočtu na rozšíření tý školky! Chtěli jsme tam nalejt čtyřku, ale i za trojku se hodně udělá.

 

(Jak asi víte: bič = jeden milión korun, čtyřka = 4 mil., desítka = 10%, v tomto případě sto tisíc korun.)

 

 

 

 

 

korupce peníze
Hodnocení:
(3.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Hlavně pro paní Jakubcovou: Ano, byl jsem místním zastupitelem, ano, vím, jak to chodí, ano, podařilo se mi prokázat některé nezákonnosti. Správně píše třeba Jiří Libánský, že můj článek byla úmyslná zkratka, je zpracovaný jako miniscénka, a rozhodně jsem tím nechtěl kritizovat vaši práci a to, co jste zřejmě vykonala prospěšného. Já toho taky dost dokázal, a to jen za jedno období (a možná proto už raději nekandidoval, není snadné jít proti proudu, víte o tom něco?). A vy si myslíte, že jsem někoho urazil? Ty hochštaplery, nebo ty poctivé? Ať sem napíšou a nezapomenou poznamenat, do které skupiny patří. :-)
Anna Čípová
Korupce byla, je a zřejmě i bude.
ivana kosťunová
Ano, tak to opravdu chodí. Zastupitelé odhlasují to, co je jim předloženo, a jenom ten, kdo podklady připravuje, zná skutečný stav věcí. Občas se sice najde zastupitel, který si různé skutečnosti ověřuje, ale i zdroje jeho informací jsou omezené. A pokud je zastupitel příliš nepohodlný, on už se najde způsob, jak ho " zneškodnit" .
Jiří Libánský
Paní Jakubcová, rozhodně to, co jsem napsal, berte jako moje zkušenosti, nikoliv jako kritiku Vaší, jistě záslužné, práce.
Jarmila Komberec Jakubcová
omluva za překlepy
Jarmila Komberec Jakubcová
Vážený pane Libánský, pracovala jsem 20 let jako zastupitelkma měšsta Plzně v různých funkcích např. předsedkxyně finančního výboru, kontrolního a i v komisích pro zadávání veřejných zakázek. Samozřejmně, že byli snahy občas dělat věci jinak než mají být. Ale pak je věcí celého zastupitelstva aby proti nešvarům se postavilo. V mém obvodě se za dobu kdy jsem byla zastupitelka se a vybudovalo několik MŠ, opravily hasičské zbrojnice, opravily chodníky, vybudoval parky na přání, kluby pro seniory a tak bych mohla pokračovat.Na besedách s občany jsme mapovali jejich požadavky.Mohu s čistým svědomím prohlásit, že praktiky, které popisuje pan Čepelka jsem neznaznamenala. Pokud on něco podobného zažil pak se musí obrátit na orgány činné v trestním řízení. A ještě mu doporučuji aby zkusil kandidovat v příštím roce do komunálních voleb a sám pomohl svým spoluobčanům zlepšovat život v obci.Jinak se jedná pouze o tzv.jedna paní povídala a jak pozoruji v současné době na íčku pomluvy se stávají každodení skutečností.Hodit bláto na druhé je snadné, očistit ho pak je horší
Věra Lišková
Stačí se podívat jak jsou u nás zakázky předražené. Neříkám, že nejsou čestné výjimky, ale firmy si na to zvykly, dáš a dostaneš práci.
Jiří Libánský
Paní Jakubcová. Ač je článek hodně zjednodušený a zkratkovitý, v principu to tak bývá. Pokud jste se s něčím takovým jako starostka nesetkala, máte buď velkou dávku naivity a nebo štěstí. Známé je třeba výběrové řízení na systém vybírání mýta. A pak že to nejde. Znám i několik konkrétních příkladů ve svém okolí. Znám protagonisty i pozadí kauz. A ti protagonisté také byli zvoleni v řádných volbách. Potěšující je, že znám také hodně lidí, kteří opravdu pracují ze všech sil v zájmu obce.
Jana Slavíková
Paní Jarmilo, berte to s nadhledem jako pokus o "vtipnou" scénku. Má to podobný racionální základ jako tvrzení, že lidé na úřadech jen sedí a pijou kafe :-)
Elena Valeriánová
Jarmilko, to je zřejmě hlas lidu. Věřím, že se to tak i děje, ale nelíbí se mi to.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.