Chci se zbavit brýlí
FOTO: autorka

Chci se zbavit brýlí

14. 7. 2016

Brýlle nosím téměř čtyřicet let. Pouze na čtení. A vadí mi stále víc. Do samoobsluhy je sebou nenosím. A proto stále častěji vyhledávám pomoc bližních. Třeba obyčejná lněná semínka. Na sáčku přečtu tak akorát SEMÍNKA. Ovšem LNĚNÁ SEMÍNKA, to už nepřečtu. Velikost písma je totiž asi třetinová. 

Rozhoda jsem se. Musím se zbavit brýlí.  Začínám cvičit.

Po probuzení, ještě než vstanu, koulím očima. Určila jsem si číslo 12. Dvanáctkrát se podívám co nejvíce nahoru - dolů. Dvanáctkrát vlevo - vpravo. Dvanáctkrát úhlopříčky. Dvanáctrát koulení vlevo a vpravo. Pak zaostřím do dálky a do blízka. Protřu dlaně a přiložím na oči. Uklidním a vstanu.

To budu dělat až do doby, kdy brýle potřebovat nebudu.

Před začátkem cvičení oči zavřu silným stiskem. Tak, aby zaslzely. Aby se zvlhčily, a lépe se jim kroužilo.

Už jsem začala. 

oči zdraví
Autor: Olga Gálová
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
A já cvičím oči a budu dál.
Olga Gálová
Přečtu LNĚNÁ SEMÍNKA ...
Olga Gálová
Já už pořadí nedodržuji. Ani nepočítám. Prostě koukám co nejdále do všech stran. Při pohybu se snažím mrkat. A zavřené oči si ještě promasíruji. A určitě se zrak lepší. Během dne se snažím mrkat a koukat do dálky...
Zuzana Pivcová
Tak to budu dělat taky, díky Vám. Byla bych ráda, kdyby se mi odteď zrak alespoň už nehoršil. Ale řekněte mi, prosím, zda vše platí i v opačném směru, tedy 12x nahoru a dolú a pak naopak dolů a nahoru, stejně tak vlevo vpravo a vpravo vlevo a všechny úhlopříčky, tedy i odzdola.
Olga Gálová
Cvičím už 10 dnů. A možná... Možná je více světla. Možná vím že držím v ruce lněná semínka. A tak čtu: LNĚNÁ ... SEMÍNKA ještě ne.
Jiří Libánský
Ať se daří.
Naděžda Špásová
Tak v tomhle jsem hodně skeptická, ale přesto vám, Olgo, držím palce. Nosím brýle přes 50 let a multifokály už 14 let, ale tohle cvičení bych nedala. Stačí mi moje 10 minutovka každé ráno.
Jana Šenbergerová
Možná by vás zajímalo i toto. V kombinaci s cvičením by bylo možné zbavit se dioptrických brýlí dřív. Také jsem kdysi dávno začala cvičit, ale bohužel nedotáhla své snažení do konce. S umělými očními čočkami po operaci šedého zákalu už takto zlepšení dosáhnout nejde, snad jen u těch nejdražších pružných čoček, které samozřejmě nemám. Cvičení je nepochybně účinná metoda už jen proto, že se nutně pojí s osobní angažovaností a chtěním. Tak vydržte! :-)
Alena Tollarová
Po probuzení, po obědě, po večeři, před spaním ... Přeji úspěch a těším se na report, napsaný bez brýlí. Nebo že bychom uspořádali závody? Co vy ostatní obrýlení íčkaři, na to?
Olga Gálová
Zkoušela jsem několikrát. Ovšem niky jsem nebyla vytrvalá. Ovšem dnes mám vzor a důkaz. Byla za mnou kamarádka. Psala na mobilu. Bez brýlí. Zarazilo mě to, a zeptala jsem se. Ty nepotřebuješ brýle? A ona mi řekla jak toho dosáhla... A já mám důkaz. Živý důkaz. Budu informovat průběžně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...