Jak jsem si užila cenu portálu i60 v lázních Dudince
FOTO: autorka

Jak jsem si užila cenu portálu i60 v lázních Dudince

26. 7. 2016

Jak jsem užila mini medical v lázních Dudince od společnosti Czech Holidays, věnovaný portálem i60?

Cesta byla zdlouhavá, se 3 přestupy, a trvala téměř 12 hodin i s ubytováním v hotelu Rubín, osprchovat a šup, šup na večeři s posezením v lobby baru při poslechu živé hudby (houslí a kytary).

Dudince je nejmenší slovenské město s 1 500 obyvateli. Leží v nitranské nížině, nedaleko maďarských hranic. Jde o mladé lázně s minerální léčivou vodou (oxid uhličitý a sirovodík). Využívá se ke snížení vysokého krevního tlaku a léčbě pohybového aparátu v hotelích Rubín, Smaragd, Diamant a Minerál. Tuto léčivou vodu znali však již Římané a vytesávali jámy v travertinech na své choroby a zranění. Areál hotelu Rubín byl zrekonstruován, je sedmipatrový, má určité bloky přízemí a 1. patro na procedury, dostanete i mapu.

Druhý den nástup u lékaře a následoval rozpis 7 procedur šitých na míru. Pro mne byla zajímavá vanová koupel s CO2, kdy na Vás nasedaly šimrající bublinky (jehličky), které se nestíraly a vstřebaly se do organismu, následoval suchý ovin, odpočinek.

Snídaně byly vydatné, například klobásy s hrachem, celé plechy nakrájené pizzy, sýry, salámy, zelenina a na kostky nakrájené melouny, a kdo chtěl sladké pokrmy, káva, čaj a džus.

Oběd např. fazolovo-kukuřičná polévka a kroupy s jáhlovými karbanátky polité smetanovo-růžičkovou kapustou. Večeře např. maďarský perkelt s haluškami.

Senioři mluví slovensky i maďarsky. Dříve byly hranice Maďarska až po Levicu. Také jsem navštívíla kostel sv. Pany Marie, kde se konaly bohuslužby každý den v 19 hodin. Přišlo téměř 100 lidí, kteří nahlas zpívali a modlili se. Procházkou parkem jsem ochutnala minerální vodu s teplotou 27 stupňů.

A moje shrnutí pobytu: personál vstřícný, služby pečlivé, dobré jídlo (pro zajímavost káva v baru 1.10 EURO). Škoda, že procestujete skoro 2 dny a zbývá na oddych tak krátký čas.

 

 

 

 

cestování lázně
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Vydařený pobyt i fotky, co víc si přát.
Lidmila Nejedlá
Jitko, Ty ses nám neztratila. A omládla jsi tam. Tak ve čtvrtek na lodi na shledanou.
Jitka Mošovská
Milí, zvládla jsem to, i když mezi přestupy byla půlhodina, zavazadlo na dně podvozku autobusu, musela jsem popoběhnout. Žádné zpoždění nebylo. Na Slovensku v autobusu jsem navázala hovor s historikem muzea v Krupině. Pozval mně na nejstarší kostel a výklad v muzeu, ale....Také s překvapením konstatoval sledovanost čtenářů našeho portálu. Fotky jsem vybrala pro prezentaci. Poukaz byl jenom jeden, ráda cestuji.
Hana Rypáčková
Díky Jitko. Vypadá to pěkně.A to bylo jen pro jednoho? Snad ne! Rada jsem tam s tebou nakoukla.
Eva Balúchová
Jitko,seš odvážná,že ses na takovou cestu vypravila.A jsem ráda,že se ti tam líbilo.A je fajn,že jsi nám Dudince trochu nafotila.U pramenu ti to sluší,doufám,že voda byla dobrá.
Soňa Prachfeldová
Až na to cestování, to jistě stálo zato - moc hezké fotky.
Olga Štolbová
Jitko, díky. Hezky jsi ten pobyt popsala a senzačně nafotila. A také ti to moc sluší. *****
Alena Várošová
Jitko,máte pěkné fotky,je dobře,že jste článek o Vašem pobytu napsala.Jak je vidět ,tak Vám to na fotce moc sluší.
Alena Tollarová
Jé Jitko, pobyt v Dudincích máš za sebou! Je dobře, že jsi jela. Fotky máš pěkné, ten moderní kostel je zajímavý. A mně se líbí ta ležící a odpočívající sošná žena. Škoda, že je to taková dálka.
Jitka Chodorová
Jitko, děkuji moc za pohled, ale i za článeček a pěkné fotky. Ještě jednou děkuji, že jste tam jela, byla by škoda to nechat propadnout, i když ta cesta opravdu zdlouhavá.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.