Tip na výlet: Zámek v Dobříši (zahrada a park)
FOTO: autorka

Tip na výlet: Zámek v Dobříši (zahrada a park)

6. 8. 2016

Pokoušela jsem se vložit do tipů na výlet francouzskou zahradu u zámku v Dobříši. Bohužel se mi to nepovedlo. Tak alespoň krátce. 

Když si moje milovaná dcera přiletí po měsíci a půl pro své milované dítě, ušetří si vždycky pár dnů na svou milovanou rodnou zem, po které se jí stýská. To pak den co den vymýšlíme cíle výletů. 

Tohle měl být výjezd za účelem sběru hub. Bohužel moje jistá místa ve směru na Příbram nevyšla. Houby totiž v té době nerostly. Jediným úlovkem byl malý hříbeček, který se roztahoval v jinak prázdném košíku. A ještě se dostavil hlad. Vidina voňavé smaženice nás rozesmála až k pláči. Abychom si spravily náladu, zajely jsme do Dobříše. Na prohlídku zámku bylo už pozdě, ale francouzská zahrada nám to vynahradila. Necelou hodinu jsme se ještě mohly procházet po cestičkách mezi květy a pečlivě sestřihanými keři, obdivovat rokokovou zahradní architekturu i sousoší Napájení Héliových koní s půvabnou fontánou. Hned kousek od zámku jsme objevily stylovou restouraci U tří statkářů.

Takže konec dobrý - všechno dobré. Tankové pivo jsem pila poprvé a bylo vynikající.

cestování naše tipy výlet
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Drahomíra Stínilová
Pravda. U nás je spoustu míst, které člověk ještě neviděl, ale zase je jich hodně, které už viděl a má na ně vzpomínky a ty mu nikdo nemůže vzít. Děkuji za ohlasy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Zuzko a ostatní: V naší zemi - kterou mám ráda - je tolik krás, že jeden lidský život na to nestačí !!
Zuzana Pivcová
Ano, kdysi dávno jsme byli na exkurzi na Dobříši, když tam ještě sídlili Spisovatelé. Mrzí mě, že já jsem ve své milované zemi stále, a přesto jsem toho tolik, tolik neviděla a už rozhodně neuvidím.
Květoslava HOUDKOVÁ
Zámek Dobříš a zahradu jsem navštívila několikrát. Byl (a možná ještě je ) místem Svazu čs. spisovatelů, kteří zde občas pořádali akce - pro veřejnost. Teď už mám do Dobříše prodlouženou trasu MHD Praha = zdarma - možnost 1denního výletu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.