Babka: Film Danuše Kubátové podle scénáře Aleny Várošové
Alena Várošová ve filmu Babka

Babka: Film Danuše Kubátové podle scénáře Aleny Várošové

5. 9. 2016

Před prázdninami měli čtenáři portálu i60 v jedné z našich soutěží za úkol napsat scénář pro krátký film s tím, že si pak autoři vítězných scénařů budou moci ve filmu také zahrát.

Režisérka Danuše Kubátová vybrala ze soutěžních příspěvků dva  scénáře: Výtah a Babka. Druhý z nich, scénář paní Aleny Várošové je již natočen a vy se nyní můžete podívat na výsledek. Tady je:

 

 

Soutěž - scénář
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
A ještě něco doplním. Pohádky mívají dobrý konec, skutečný život záleží jen a jen na jednotlivé „babce.a dědkovi." A tak pro rozumné,p řející a možná ještě váhající“ babky“mám vzkaz. Zapracujte na sobě! Vyplatí se to. Každý mužský se za vámi ohlédne s jiskrou v oku. Už jen pro tu jejich radost jim to, milé dámy, dopřejme! I když popěvek Měla babka, čtyři jabka také není k zahození. Takže dámy, ani si neumíte představit, jaká byla při natáčení s Danuší legrace a pohoda,jsem docela zvyklá na "kamery" ze soutěže Eurobabička, ale toto bylo zase úplně něco jiného. Nebudete mi věřit, ale pro mne bylo už nějak těžké se přeměnit v tu babku. Ale jak se říká, konec dobrý, všechno dobrý. Již se těším na setkání na molu ve Zlíně,to bude mnohem lehčí.Hezký den
Alena Várošová
Dámy a pánové,díky za recenze,každý si může něco takového vyzkoušet i Vy p. Čepelko s Vaším charizmem i p.Naďa třeba bys se taky vydržela dodívat do konce.Vážená paní Valeriánová, nejenom asi na váš omyl v posuzování tohoto videa jsme právě chtěly s Danuší poukázat. Rády bychom některé "Babky" vyprovokovaly k zamyšlení a třeba i ke změně.Máte pravdu, že tak „trochu nezáživně, smutně“ žije spousta, možná většina žen – pokud tedy myslíte ten život před proměnou – ale NENÍ to jejich volba.To se velice mýlíte Je to jen bohužel zvyk až stereotyp, který musí tyto ženy v životě trpět. Také je to daň za prostředí ve kterém některé z nás žijí. Tyto hodné, přizpůsobivé ženy neznají bohužel nic jiného, možná tak ještě z filmů. Nemají většinou odvahu a ani peníze svojí situaci změnit. Nejspíše ani nechtějí,nestojí jim to za to na stará kolena něco měnit, neuvědomují si to. Žila tak jejich babička, matka a nyní ony….mají možná některé z nich sny, ale jen vyjimkám se sen splní. Za snem se musí totiž jít. Odhodlaně. Pokud nezačnou třeba se sebou něco dělat, tak zůstanou koulí neustále se zvětšující i se svými slavnými sny v reálu,snít se může nejenom ve filmových pohádkách. To se to potom většinou takové ublížené"babce"pomlouvá, když vidí nějakou „šik ženu“. Škoda mluvit, co naděláte..Ach ta závist!!!. !
Vladka Steinová
Dobrý den,obyčejný, malý příběh,taková malinká videonovelka, neobyčejně zpracováno.Jako neherečka se Alenka tohoto úkolu zhostila velmi dobře.Krásná žena a ozdoba tohoto portálu.Nechť se Ti Alenko daří i dále !!!
Hana Rypáčková
Jsi Alenko úplná hérečka...Ta zápletka ti sedí...
Hana Šimková
Je vidět jak šaty a chování dělají člověka a z Vás Alenko to udělalo člověka opravdu pěkného.
Libor Farský
Pohádky s humorným zdánlivě skrytým motivem jsem vždy miloval nejvíc. Natož při skvělém hereckém obsazení a nápadité režisérce.
Lenka Hudečková
Mně se film moc líbíl, Alence to sluší vždy, snad i kdyby na sobě měla pytel...a ta proměna z babičky na krásnou ženu-babičku, paráda...Hezky i zahrané...:-) ♥
Elena Valeriánová
Chtěla jsem svým momentem vyjádřit, že se mi líbil herecký výkon p. Várošové před proměnou. To jen aby nebyla mýlka.
Ladislav Vesecký
Paní Aleno, smekám za odvahu.Velmi pěkné. Žádnou kritiku si to nezaslouží.
Elena Valeriánová
Je spousta žen, které tak žijí. A je to jejich volba. Herecký výkon muže byl přesvědčivý, ale mně se líbila i p. Várošová, zvlášť před tou "proměnou". Jen jsem s musela smát, chybička se vloudila, "babka" měla na noze kokem kotníku zlatý řetízek, teda pokud jsem na tabletu dobře viděla. To je stejné jako když v indiánce ve srubu zapomenou filmaři třeba vypínač.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.