Po letech opět "na vodě"
FOTO: archiv autorky

Po letech opět "na vodě"

14. 9. 2016

Jsem moc ráda, že jsem objevila tento web a mohu zde komunikovat s lidmi, kteří to zdaleka ještě nevzdávají a i po šedesátce si svůj život chtějí užít.

Moc se mi líbí výrok Wilhelma Humboldta, který si dovoluji zde citovat:

„Stáří může být nešťastné a neradostné právě tak jako mládí. Srovnávám-li, nezdá se mi stáří i se všemi slabostmi, které přináší, bez radosti. Jen zabarvení a zdroje těchto radostí jsou jiné.“

I když jsem v mladším věku měla trochu obavy, co se bude dít, až se v této fázi života ocitnu, zjišťuji teď, že to není zas až tak špatné. Hlavně mám konečně čas na své záliby, které jsem během pracovního procesu musela odsouvat stranou. A vracím se k tomu, čím jsem se zabývala kdysi, ještě než jsem se vdala a založila rodinu.

Je hodně těch zálib a o mnohých určitě napíšu, abych se s vámi o ně podělila (mnozí máte určitě podobné). Dnes chci připomenout jednu z nich. Jako mladá holka jsem chodila do vodáckého oddílu, tatínek s maminkou provozovali vodní turistiku, takže to vyplynulo nějak samo od sebe. Později jsem sama začala fungovat jako vedoucí chlapeckého oddílu.

Zážitků z těch dob mám spoustu, zejména z putovních táborů v 70.letech minulého století, kdy jsme si užili s kluky hromadu legrace. Bylo to jedno z nejšťastnějších období mého života. Potom jsem se vdala a přitáhla k vodní turistice i mého manžela. Ani jsem se nemusela moc snažit, zalíbilo se mu to hned.

Když se narodily děti, pochopitelně jsme je brali s sebou. A když trochu povyrostly, zase jsem zafungovala jako vedoucí jejich a jejich vrstevníků. Tentokrát to byl pro změnu dívčí oddíl „Bludičky“. A roky plynuly, přišly povinnosti a starosti se stárnoucími rodiči a na vodu zbyly jen pěkné vzpomínky.

Ale nač jen vzpomínky, když nám zdraví ještě jakžtakž slouží? Sice už nejsme tak výkonní jako za mlada a neklademe si žádné náročné cíle, ale k romantickým výletům na vodě se vracíme.

 

 

 

Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Valachovičová
Moc krásné fotky, nezbývá než gratulovat, že máte takovou zálibu ....já mám z vody respekt a vodní sporty nevyhledávám*
Jiří Libánský
Mám rád svůj raftík a chvíle na vodě. Už jsem nejel řeku pár let. Snad třeba příští rok. Každopádně vodáctví fandím.
Marie Novotná
Nádhera.*****
Naděžda Špásová
Fotečky také moc hezké.
Naděžda Špásová
Ahoj Evo, nikdy jsem vodák nebyla a už určitě nebudu, ale pozdravit vás po vodácku určitě můžu. Nejsem dobrý plavec a z lodí, kanoí a raftů mám panickou hrůzu. Ale vám přeju, aby vám znovuobjevení tohoto koníčka vydrželo ještě hodně dlouho. *****
Anna Čípová
Paní Evo, velké AHÓÓJ. Během studií jsem byla členkou vodáckého oddílu a mám kupu nádherných vzpomínek na sjíždění českých, moravských a slovenských řek. Těším se na další vaše články. A vítejte na íčku.
Jana Šenbergerová
Tak tohle jsem mockrát nezažila, abych se kochala pohledem z vody na břehy. Opačně se mi to ale také líbí. Ať vám to dlouho vydrží!
Eva Komínová
Alenko, jsem ráda, že je tu zpřízněná duše! Také zdravím AHÓJ!
Eva Komínová
Jarmilko, to mi říká moje dcera taky, ale já alespoň neztrácím přehled, kdy to bylo, když si nechám udělat fotku v papírové podobě.
ivana kosťunová
Ač notorický nesportovec fandím každému, kdo dokáže i ve vyšším věku aktivně sportovat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...