Dlouhé vlasy v každém věku? Proč ne?
Ilustrační foto: pinterest.com

Dlouhé vlasy v každém věku? Proč ne?

18. 9. 2016
Dlouhé vlasy se hodí jen do určitého věku, v tom vyšším jsou vhodnější polodlouhé nebo krátké. Tuto zásadu vyznává hodně žen. Zkusme se tentokrát na toto tvrzení podívat z jiného úhlu.
 
S přibývajícími léty se vlasy většiny žen mění. Nejde o to, že šediví. Jsou často jemnější, sušší, hůře se udržují. Mnoho dam to proto řeší zkrácením účesu. Existuje početná skupina vyznavaček takzvaného pohodlného krátkého rozcuchu a pak ještě početnější skupina těch, které vsadily na nenápadné, béžovo hnědé lehce zvlněné cosi, co není ani dlouhé ani krátké. Na hodně krátké vlasy si netroufají, protože si myslí, že by tak vynikly vrásky a povadlé kontury obličeje. Bohužel, výsledkem je, že mnoho žen vypadá tak nějak stejně, tuctově.
 
Jenže snaha odlišit se od davu za každou cenu ve vyšším věku také často nekončí úspěchem. Výrazné asymetrické střihy nebo barevné prameny sluší málokomu v mládí, natož po šedesátce. Tak co s tím? Ženy proto často rezignují. Najdou si nenápadný účes, jehož úprava jim nezabere moc času a s ním stráví zbytek svého života.
Nejméně početná je skupina dam, které i ve vyšším věku trvají na tom, že žena má mít dlouhé vlasy. Jistě, ne každá má vlasy takové kvality, že si dlouhé může dovolit, ale mnohé je mají a přesto trvají na tom, že by jim už dlouhé neslušely. Zkrátka, být dlouhovláskou ve věku nad šedesát není obvyklé. Ovšem ty, které na svou dlouho hřívu nedají dopustit, se shodují v tom, že údržba je naopak snadnější, než u vlasů krátkých a polodlouhých. Odpadá pravidelné zastříhávání u kadeřníka i  ranní přetváření vrabčího hnízda do tvaru, ve kterém lze vyjít mezi lidi. Dlouhé vlasy stačí sepnout do culíku, zaplést do copu a šup do ulic.
 
Tak si zase po čase dejme obrázkovou inspiraci a podívejme se na účesy, které některé dámy směle nosí i ve vysokém věku. Jistě, nejsou to účesy pro každého, ale zároveň jsou ukázkou, že je krátkozraké tvrdit, že zralá žena s vráskami nemůže mít dlouhé vlasy. 
 
 
 
móda vlasy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Amlerová
V mládí jsem nosívala dlouhé vlasy, s přibývajícími lety jsem je zkracovala, jelikož s úpravou dlouhých bylo dost práce. Nakonec jsem délku ustálila na mikádu. Ovšem po chemoterapii mi vlasy zhoustly a začaly se dost kroutit. Proto mi kadeřnice doporučila vlasy až na ramena, aby se vahou trochu natáhly. A tak se i stalo a od té doby je to moje stálá délka.
Alena Várošová
Moc se mi líbí názor paní Zdenky původně jsem k tomuto tématu nechtěla nic psát Zdenka to napsala za mě.Někomu sluší krátké,někomu polodlouhé a někdo i v seniorském věku nosí dlouhé,jako já.S tím mytím a hlavně schnutím to je na celé půldne i den.Nepoužívám fén, vlasy nechám volně schnout. a přesto barvením mám zdravé a sliné vlasy.
Zdenka Jírová
Já si myslím, že pokud chce žena i ve starším věku nosit dlouhé vlasy, měla by je mít nějak upravené, drdol, ohon,culík či nějak sepnuté. Rozevláté šedé vlasy moc atraktivní pro dámu nejsou, nabízí se příměr"čarodějnice", i když nechci nikoho urazit.Moje tchýně byla od 35 let úplně šedivá, ale ona měla doslova sříbrné, lesklé a silné vlasy. nechávala je růst, ale pletla si z nich copan kolem hlavy, Musím říct, že jí to slušelo. Nelíbí se dlouhé řídké vlasy ani na mladých natož na starých ženách. Ani nakrátko ostříhané vlasy s trvalou nejsou hezké. Každá žena by se měla poradit s kadeřnicí, která ji zná, co by pro ni bylo nejlepší. Já když už nejsem se setřihem spokojená, klidně vyměním kadeřnici.
Eva Mužíková
2x ???? já se z toho noťasu už picnu:((((
Eva Mužíková
Ach ty moje vlasy... slabé, řídké, těžko upravitelné, hlavně po umytí jsem několik dnů, nežli se trochu zpamatují, jako schlíplá slepice. Vždy jsem si přála nosit třeba mikádo, ale připláclé vlasy na temeni mi nesedí. Takže každé ráno volím rozcuch, který nalakuji a pak teprve mohu v domnění, že vypadám dobře, vyrazit mezi lidi. Proto nosím nejraději čepice...:))))
Eva Mužíková
Ach ty moje vlasy... slabé, řídké, těžko upravitelné, hlavně po umytí jsem několik dnů, nežli se trochu zpamatují, jako schlíplá slepice. Vždy jsem si přála nosit třeba mikádo, ale připláclé vlasy na temeni mi nesedí. Takže každé ráno volím rozcuch, který nalakuji a pak teprve mohu v domnění, že vypadám dobře, vyrazit mezi lidi. Proto nosím nejraději čepice...:))))
Karel Boháček
Je to velmi složité, záleží na mnoha okolnostech.Osobně dlouhé vlasy přiřazuji ženám štíhlým. Záleží také na druhu zaměstnání, poznám podle krátkých vlasů ženu zaměstnanou, delší vlasy má spíše žena v domácnosti.
Milena Vlčková
Taky mám aktuálně tento problém. Celý život jsem měla vlasy nakrátko, mám vlasy pevné a husté, takže nebyl problém je udržet. Ale k stáru vlasy šednou a jsou barvené a tedy sušší a už je problém , točí se kam já nechci. Tak jsem je nechala narůst - jde to pomalu, ale už se dají sepnout do drdolu. A je to pohoda, jen na mytí musím počítat celý den než uschnou, protože jsou stále silné a velmi husté. Fénovat nelze - to pak mám lví hřívu.
ivana kosťunová
Záleží na typu ženy a na tom, jak se v které délce vlasů cítí. Za svůj život jsem vystřídala několik účesů, několik délek vlasů a snad všechny barvy vlasů a s experimentováním zdaleka nekončím. Co je pro mě vhodné si určuji sama.
Eva Balúchová
Naďo,já jsem měla opačný problém.Hodně vlasů.Toužila jsem po mikádu a to vypadalo tak blbě,že jsem šla raděj nakrátko.Takže dlouhé vlasy v každém věku,proč né?Mě nevadí,ale já už po nich netoužím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.