Glosa: A o tom to je...
FOTO: autorka

Glosa: A o tom to je...

24. 9. 2016

Někteří důchodci ve svém věku skáčou o tyči, lezou na různé kopce, zdolávají cizí krajiny, chodí na univerzity třetího věku, dělají modelky, . prostě dohánějí to, co v životě třeba promeškali. Asi to není jednoduché a možná, že je to někdy stojí hodně sil. Ale rozhýbávají zbytky adrenalinu a jsou šťastní.

Já sedím v křesle, pejska na klíně a jsem šťastná také. Prostě štěstí je relativní. Opravdu jsem spokojená, že už si nemusím nic dokazovat a někam se pachtit. Nevím, proč bych ještě sbírala zážitky, na které už stejně za chvíli zapomenu. Paměť je totiž zrádná a někdy si už nepamatuji, co jsem měla včera k obědu. Jo, jídlo mě stále těší. Nejsem ještě omezená dietami a tak co bych se nenajedla, když mám co.

Včera jsem se setkala se spolužáky po X letech. Bylo to moc fajn. Spočítali jsme, kdo už odešel na onen svět a zjistili, že je jich  stále více. Radovali jsme se, že tady ještě  jsme, a že nás život ještě těší. Hovořit o nemocech bylo zakázané. Byli bychom tam totiž dlouho do noci. Musíme domů ještě za světla, protože v době okrádání seniorů je to stále více nebezpečné. No prostě život nás ještě baví..Skály už asi lámat nebudeme, velké plány kout také né, ale každý má pro štěstí jiný výraz. 

A TAK TADY SEDÍM SE SVÝM PEJSKEM NA KLÍNĚ...

glosa
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Hani, já jsem spokojená na tom křesle.
Hana Šimková
Paní Evičko jen buďte aktivní, ale jste o 8 let mladší než já. Já se hýbám a dělám všechno jak to jde, ale věřte, že každý rok je znát.
Hana Rypáčková
Důležité je mít přítulného psa. Jo Hani, není to plyšák, aby jen seděl na klíně. Vždyť s ním chodíš nejméně 3 x denně ven. To je aktivita pořádná. A mezi vrstevníky vypadáš mladě a spokojeně.
Eva Komínová
Paní Hano, jsem na tomto portále teprve pár dní a tak si pročítám články nebo názory „aktivních seniorů“, abych se lépe orientovala v tomto spolku. Je tu asi dost pohybově aktivních lidí, které jistě těší, že v pokročilejším věku na to ještě mají. Když jim to přináší potěšení, tak proč ne. Já se v rámci svých možností taky snažím ještě hýbat, ale jen v mezích únosnosti. Tělo má své limity. Více než aktivity pohybové mě v tomto věku 64 let baví vracet se ke svým zálibám z mládí, jako je tvoření nejrůznějšího druhu (malování, psaní, keramičení), na což jsem v době svého časově náročného zaměstnání neměla čas. A kromě toho mám taky psa. Přesněji řečeno v našem domku, kde bydlíme společně s dcerou, jsou pejsci 3. Jeden malý mazlící (taky ho chovám na klíně) a dva větší. Můj „kámoš“ je trochu větší – chodský pes. Toho cvičím a denně s ním chodím na několikakilometrové procházky (to je ten můj pohyb, mimo jiné).Takže já vnímám pojem „aktivní senior“ nějak takhle. A přiznám se, že mám chvilky, kdy se mi vůbec nechce být aktivní a chci jen tak odpočívat s pejskem na klíně a těšit se z toho, že žiju.
Libor Farský
Haf ! Líbí se mi to.
Hana Šimková
Jarmilko, já ti ten adrenalin přeji. Já nejsem nespokojená. Žiji si jak to jde a ono to pořád ještě jde.
Jarmila Komberec Jakubcová
Haničko máš krásného pejska. Přiznám se, se řadím do té adrenalinové skupiny seniorů ale určitě za nějaký čas budu sedět s kocourem či kočenkou na klíně. Přeji ti hodně pohody.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...