Čtvrtek - den milovníků knih
Ilustrační foto: pixabay.com

Čtvrtek - den milovníků knih

10. 10. 2016
Jubilejní desátý Velký knižní čtvrtek startuje 13. října. Tradiční akci by si neměli nechat ujít milovníci knih, protože je nejen jejich svátkem, ale také nabízí řadu zajímavých setkání a možnost nákupu knížek za zvýhodněné ceny.
 
"Když jsme začínali, samozřejmě jsme netušili, jak dobře se akce u čtenářů zapíše," říká zástupce pořadatele Jiří Michek. Už dávno nejde jen o upozornění na zajímavé nové tituly, ale hlavně o možnost lidí setkat se s autory. Ta nebudou chybět ani letos. Už tradičně proběhnou v Městské knihovně v Praze na Mariánském náměstí a to 13. října od 17 hodin a pak 20. října v Knihovně Jiřího Mahena v Brně v Kobližné ulici.
 
Vstupné je zdarma a bude možné si koupit aktuální novinky za zvýhodněné ceny. A kdo jsou autoři, jejichž novinky se letos na pultech knihkupectví v rámci akce objeví? Evžen Boček, Jiří Padevět, Petr Stančík, Jiří Hájíček, Václav Cílek a řada dalších.
 
Mimo setkání v knihovnách letos pořadatelé připravili i soutěž o nejlepší knihu z Velkého knižního čtvrtku. Tentokrát se bude vybírat ta nejoblíbenější z uplynulých deseti sezón, tedy celkem ze sto třiceti vydaných knih. Soutěž bude vyhlášena na webových stránkách akce v den zahájení aktuálního jubilejního pokračování, tedy ve čtvrtek 13. října a bude ukončena 13. listopadu.
 
Podrobnosti o soutěži najdeme na webových stránkách www.velkyctvrtek.cz. Takže všichni, kdo ještě nezapomněli číst, mají v příštích dnech možnost se pobavit, setkat se zajímavými lidmi a třeba si koupit nějakou pěknou novou knížku.
knihy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Broumová
Mnoho čtvrtků jsem trávila Na Florenci -Klub čtenářů, fronty bývaly docela přátelské. Ale mít známého v prodejně knih, to byl sen. Hanko, Lenko, Dano, jasně, jdeme do soutěže!
Hana Rypáčková
Jo, ty fronty jsme stáli ve čtvrtek...My jsme všichni čtenáři. Jen velcí vnuci čtou knihy, které pak taky čtu , abych je s nimi mohla rozebírat a ...Dočetla jsem dvě knihy Lilina - Sibiřská výchova - to jsem ustála, ale ty další už síla. Ale to povídání - to mě za to stojí... Tak půjdeme do soutěže ne? Lenko a Marcelko...
Zuzana Pivcová
Ano, stávali jsme na knihy ve čtvrtek. Vzpomínám na nekonečnou frontu dole Na Můstku. Nejlepší kniha za deset sezón, tak to opravdu už nevím.... Uvidíme!
Růžena Marková
Dobrých nápadů je málo a tenhle je opravdu dobrý. Už proto, že lidé zapomínají číst.
Lenka Hudečková
Krásná akce. Také si pamatuji, jak jsem každý čtvrtek byla ve městě již v půl osmé a šla si stoupnout do fronty...lepší byla půl hodina před otvířačkou (čekání) než pak hodina a ještě možnost, že mou vyvolenou knihu už mít nebudou... Někdy jsem koupila třeba i 3-4 knihy za stovku.... :-)
Jan Raška
Teď už odkaz funguje, díéky za upozornění.
Jana Šenbergerová
Libore, je třeba zadat adresu bez tečky na konci, která se k ní připletla. Při kliknutí na ni se neotevře. Od té doby, co u nás byla zrušena prodejna knih, je nám toto potěšení odepřeno. Kamkoliv jinam je to trochu z ruky. Počtu si o této akci v různých médiích, možná někdo něco písne i tady na i60.
Libor Farský
Vážená redakce, ukazuje mi to, že webová stránka nebyla nalezena. Zajímalo by mne, jestli je čtvrtek zvolen v duchu tradice. Možná se mýlím, ale myslím, že to byly právě čtvrtky, kdy jsme za socialismu stávali ve frontě před knihkupectvím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.