Pivní čtvrtek 20.10.2016, aneb setkání v kavárně Slavia
FOTO: Alena Tollarová

Pivní čtvrtek 20.10.2016, aneb setkání v kavárně Slavia

23. 10. 2016

Pivní čtvrtek se už stal nedílnou součástí plánování čtvrtečního odpoledne. Alespoň tedy u aktivní skupiny íčkařů, jejíž domovinou je Praha nebo jsou ochotni slevit ze svého domácího pohodlí a za využití všech možných dopravních prostředků si přijet povyprávět, potlachat, poklábosit, zaklevetit si - račte si vybrat dle libosti. Ale hlavně se zasmát a mít radost z toho prostého faktu, že se poznali díky portálu i60, že se setkávat chtějí a je jim spolu u jednoho stolu dobře. První pivní čtvrtek svolala Ája - tuším tak před rokem? - a tento zvyk se ujal a jede na plné pecky.

Se čtvrtkem 20. října 2016 jsem měla docela jiné úmysly. Napsala mi však Eva moravská, že si pohrává s myšlenkou vypravit se zase jednou do Prahy. No, když ona přijede na otočku z takové dálky, tak to já bych u toho neměla chybět.

Sešly jsme se na vltavském nábřeží v Tančícím domě. Eva už měla Retro výstavu prošlápnutou, takže já jsem se rozhodla bez ní obejít. Výtah nás vyplivl v 7. patře Tančícího domu, kde je pod zdobnou kopulí vyhlídková plošinka. Vstup na terasu není zadarmo. Otevření příslušných dveří a pokoukáníčko hezky svrchu na Prahu stojí rovnou stovku. To však neplatí v případě kavárenské konzumace. Ta tedy byla jasnou volbou. Okouzleně jsme spočinuly na měkkých polštářích a se šálky v rukou se dívaly zleva doprava a hned zase zpátky. A věřte, že i ty Hradčany od rozcuchané hlavy Tančícího domu vypadají docela jinak než z matičky země. I počasí k nám bylo milé a jen kvůli nám nadělalo díry v mracích.

Přešly jsme pak přes most a toulaly se chvíli po druhé straně Vltavy a dívaly se s očima dokořán. Jako pravé turistky. Po Karlově mostě jsme se vrátily na Staré Město a loudavě jsme se vydaly vstříc kavárně Slavia naproti Národnímu divadlu.

Však za jejími okny už jsme viděly dvě známé hlavičky a počet dorazivších íčkařů, tedy tentokrát výhradně íčkařek, se pak ustálil na čísle sedm. Daly jsme si nějaké ty dobroty a s lehčí peněženkou, avšak bohatší o radost z dalšího setkání, jsme se za soumraku zase začaly rozjíždět do svých domovů. Tedy jižně od Brna, do Písku, Poděbrad a Roudnice nad Labem - místní převahu rozhodně neměly.

Byl tak pěkný večer, že jsem si zopakovala krátkou procházku po nábřeží a rozhodla se nezalézt "do díry", ale prošla jsem se hezky pěšky až na Florenc.

Nakonec se tak trochu omlouvám, protože většina fotek není z kavárny. Tam je tak zatraceně nepěkné světlo, že nám to na nich fakt neslušelo, tak jsem vybrala něco z trochu jiného soudku.

 

čtenáři i60.cz
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Álo, skvělý článek, super fotky i popisky. Nic bych na našich "pivních čtvrtcích" neměnila. Nevím sice, jak bylo myšleno čeho je moc, toho je příliš, ale nebudu pátrat... Máme chuť se často vídat, poklábosit a dát si něco dobrého do volátka, je to vždy dobrovolná, íčkařská prima jízda. Oceňuji příjezd Evy B. jak na loď, tak do kavárny - až z jihu Moravy. To už o něčem svědčí. :-)))
Jarmila Komberec Jakubcová
Velmi hezké fota. Je mi líto, že jsem se nemohla zúčastnit setkání v kavárně Slávia jak jsem původně plánovala ale věřím, že to jindy vyjde. Setkání s přáteli není nikdy dost a za to patří velký dík Ále, která je výborná organizátorka těchto akcí.Moc vám to děvčata sluší.
Jaroslava Handlová
Panorama, které se mi neokouká nikdy. Álo hezky nafocené, Ájo šikovně zorganizované, všechny známé i neznámé dobře pózující a hlavně se dobře bavící. Ach jo, kdypak já už budu moci někdy se zúčastnit - to je jediný mínus (samozřejmě pro mne).
Hana Rypáčková
Ať žijí i nadále pivní čtvrtky, snad se zase někdy trefím....
Lidmila Nejedlá
Tak to já budu velmi kritická. Holky, noste sukně! Jinak naše setkávání nemají chybu.
Soňa Prachfeldová
Výborně - vlastně jste vytvořily takový miniklub s nepovinnou docházkou, který Vám působí jen radost a to je nejdůležitější !
Libor Farský
Alčo, bezva !!!
Alena Vávrová
No tak já jdu s dřívím do lesa a už se i opakuji - setkávání fandím, i když se ho zrovna neúčastním, Praha je krááásná a fotogenická a Alenka to s foťákem UMÍ a všem vám to na fotkách sekne!!
Hana Čadová
Hezky napsané a krásné fotečky. Škoda, byla jsem nastydlá a nechtěla jsem ve Slávii kašlat.
Drahomíra Stínilová
To muselo být hezký. Fotky jsou super. Škoda že se ještě po operaci necítím. Snad příště to bude lepší.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%